Hronika

PJEVAČ NEGIRAO OPTUŽBE Rasta rekao da je 600 grama marihuane koristio za ličnu upotrebu

Pjevač i reper Stefan Đurić Rasta saslušan je juče u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, gdje je, prema saznanjima Blica, negirao krivično djelo trgovina opojnim drogama koje mu se stavlja na teret.

PJEVAČ NEGIRAO OPTUŽBE Rasta rekao da je 600 grama marihuane koristio za ličnu upotrebu
FOTO: PETAR MARKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema saznanjima Blica, on je u odbrani rekao da je gotovo 600 grama marihuane koja je pronađena kod njega prilikom hapšenja i kasnije tokom pretresa njegovog stana držao za lično korišćenje.

Tužilaštvo je tražilo pritvor do 30 dana zbog bojazni da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti djelo za koje se sumnjiči. prenosi Blic.

Inače, dalji tok istrage tužilaštva i policije utvrdiće koliko je tačno marihuane reper držao kod sebe, ali i to da li je drogu prodavao i kome.

Pored Raste, biće saslušavani i njegovi prijatelji i poznanici, ali i oni za koje se sumnja da su kupovali drogu od njega kako bi se utvrdilo da li su sumnje koje nadležni imaju tačne.

Od njihovog pojavljivanja pred tužilaštvom se očekuje da iznesu svoja saznanja o sumnjama nadležnih organa.

Takođe, biće naložena i vještačenja koja bi trebalo pored toga da li je dilovao da utvrde koliko se dugo Rasta bavio tim poslom.

Pročitajte još

Prema riječima njegovog branioca Vuka Tufegdžića, Rasta je na saslušanju ispričao čime se bavi, priznao da je marihuana njegova, jer je njen konzument, negirajući da ju je ikada prodavao.

– On je rekao da nema potrebe da prodaje marihuanu. Njega terete za nešto za šta ne postoji nijedan dokaz, njega mogu da terete za držanje marihaune, ali ne i za prodaju – kaže Tufegžić.

On najavljuje i da će po prijemu sudske odluke uložiti žalbu sudu zbog određivanja pritvora i tražiti da se Rasta pusti na slobodu.

Podsjetimo, Rasta je uhapšen u petak po podne kada je policija u njegovom stanu pronašla skank (vrsta marihuane), a kod njegovog prijatelja pronađen je kokain. Stefan Đurić Rasta poznat je kao uživalac marihuane i često se u javnosti fotografiše sa džointom i propagira korišćenje trave.

On je čak i snimljen u jednoj emisiji kako puši džoint pred tinejdžerima.

Da Rasta koristi marihuanu pred djecom, nije novina, tako je bilo i dok je bio član žirija “Ja imam talenat” 2017. godine.

Naime, on je tada, nakon drugog sata programa uživo, na pauzi naočigled svih zapalio džoint.

Rasta, inače, puši marihuanu kako na svojim nastupima tako i često u video-materijalima koje kači na svoje društvene mreže.

Jednom prilikom je čak rizlu i supstancu nalik marihuani čuvao u knjizi, a poslije toga pohvalio se i kako puši. Često ga javnost osuđuje i kritikuje kao pogrešan primjer mladima, a on za to ne mari.

Jednom prilikom Rasta je čak rekao:

– Moje mišljenje je da travu treba probati sa 18 godina. Ja sam tu napravio grešku, bio sam mnogo mlad. Treba je probati kad si zreo i kad možeš da shvatiš šta je to.

Prijeti mu do 12 godina robije

Krivični zakonik predviđa visoke kazne za dilere. Tako Rasti zbog djela koje mu se stavlja na teret prijeti kazna od tri do 12 godina zatvora.