Svijet

Pjevač pljačkao bankomate: Reper krao da bi finansirao spotove

Policija u Grčkoj uhapsila je rep izvođača, optuženog da je koristio eksploziv za pljačku bankomata, kako bi finansirao svoje muzičke spotove, saopštile su danas grčke vlasti.

Pjevač pljačkao bankomate: Reper krao da bi finansirao spotove
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ovaj grčki pjevač, koji ima 28 godina, čije ime nije navedeno, uhapšen je tokom vikenda sa još dvojicom osumnjičenih od 26 i 27 godina, nakon što je policija upala na imanje u blizini Atine i pretresla nekoliko vozila, prenio je AP.

Agencija napominje da je policija u toj akciji zaplijenila 1,5 kilograma eksploziva, jurišnu pušku M16, četiri pištolja i nešto više od 200.000 evra u gotovini.

Pročitajte još

– Oni su prali novac trošeći ogromne sume preko muzičke industrije ili u kockarnicama – rekao je policijski brigadni general Joanis Skoras.

Portparolka policije Konstancija Dimoglidu navela je da je banda povezana sa 10 napada na bankomate u nekoliko dijelova Grčke, uglavnom na izolovanim lokacijama, a dosad je ukupno ukrala oko 710.000 evra.

Trojica osumnjičenih suočavaju se sa optužbama za višestruku pljačku, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, kao i za posedovanje i upotrebu eksploziva i krađu vozila.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije