Politika

PLAN POSJETE ERDOGANA SARAJEVU Stiže sa porodicom, u pratnji 50 članova obezbjeđenja

Predsjednik Turske Redžep Tajp Erdogan stiže danas u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

PLAN POSJETE ERDOGANA SARAJEVU Stiže sa porodicom, u pratnji 50 članova obezbjeđenja
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kako saznaje Dnevni avaz delegacija Turske u Sarajevo stiže sa dva aviona, jedan predsjednički, u kojem će osim Erdogana stići i njegova supruga Emine, sin i snaja, i u drugom avionu u kojem će biti dva turska ministra i ostala delegacija.

Turski predsjednik trebao bi sletjeti na Sarajevski aerodrom u 11 sati nakon čega će prvo posjetiti groblje Kovači  gdje kako piše Avaz odati počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Planirano je da nakon toga Erdogan posjeti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima koja je u izgradnji.

Šerijatsko vjenčanje

Turski predsjednik će u 14.15 obići će Gazi Husrev-begovu medresu, nakon čega bi se s ostalom delegacijom trebao uputiti pješice prema Begovoj džamiji gdje će biti svjedok na šerijatskom vjenčanju Jasmini Izetbegović i Ćamilu Humačkiću.

FOTO: FACEBOOK/JASMINA IZETBEGOVIC
FOTO: FACEBOOK/JASMINA IZETBEGOVIC

Nakon šerijatskog vjenčanja predsjednik Turske i ostali uputiće se u hotel „Evropa“ gdje će i biti održana ceremonija vjenčanja kćerke Bakira Izetbegovića sa biznismenom porijeklom iz Stoca – Ćamilom Humačkićem.

Planirano je da predsjednik Turske bude i kum na vjenčanju, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati.

Čak 400 gostiju na vjenčanju

Nezavnično, mladenci su u hotelu „Evropa“ rezervirali 50 soba za sve goste vjenčanja, a planirano je da na svadbi bude čak 400 zvanica.

U pratnji predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana biće 50 članova njegovog obezbjeđenja. Turski predsjednik trebao ni odsjesti u jednom hotelu na Skenderiji.

Pročitajte još

Povodom posjete turskog predsjednika BiH obavještajne agencije u BiH nisu tim povodom zaprimile niti jednu prijetnju, navodi Avaz.

Sastanak sa članovima Predsjedništva BiH

Doček Erdogana, uz vojne počasti, planiran je za 17:30 sati ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a nakon zajedničkog fotografisanja planiran je sastanak sa članovima Predsjedništva BiH. Obraćanje medijima planirano je za 18.30 sati.

Prihvati notifikacije