Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PLANIRAMO NAUČNO-TEHNOLOŠKI CENTAR” Načelnica opštine JEZERO ističe da je PISMO NASE odškrinulo vrata za VELIKE PROJEKTE

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Pismom Američke svemirske agencije (NASA) kojim je potvrđeno da je krater na Marsu nazvan po opštini Jezero, odškrinuta su vrata za buduću saradnju i realizaciju značajnih projekata, rekla je načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić.

Ružičićeva je dodala da je dolazak američkog ambasadora u BiH Erika Nelsona, koji je donio pismo NASA, veoma značajna za ovu malu, nerazvijenu opštinu.

Ona je navela da će ovaj veliki događaj biti ispraćen nizom aktivnosti, dodavši da NASA ima segment koji se bavi ekologijom, te da tu vidi prostor za saradnju.

PREVOD SA SAJTA NASA …Sada sam i načelnik Balkanske opštine 🙂 …ljudi, dobre namjere brda pomjeraju! (Ružičić…

Gepostet von Snezana Ruzicic am Dienstag, 24. September 2019

– Možda u budućnosti u našem Jezeru organizujemo naučno-tehnološki centar, u kojem bi se studenti bavili istraživanjima  – rekla je Ružičićeva za Glas Srpske.

Ona je navela da je ova lokalna zajednica sa opštinom Jajce Ambasadi SAD i Savjetu Evrope predložena gradnja turističkog kompleksa između dvije opštine, koje bi povezivali drveni prelazi, te je izrazila nadu da će u tome i uspjeti.

Ružičićeva je rekla da je turizam razvojna šansa opštine Jezero, posebno nakon priče o Nasi, te je navela i da uzgoj ribe može biti podignut na viši nivo, te da se organizuje prerada ribe u Jezeru.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO