Banjaluka

Planirani mnogobrojni projekti iz saobraćajne infrastrukture: Stanivuković na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva i "Puteva Srpske"

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se danas sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljkom Čubrilovićem i sa v.d.direktora JP „Putevi Republike Srpske“ Milanom Dakićem, te su razgovarali na temu realizacije infrastrukturnih projekata i ulaganja u Banjaluci.

Planirani mnogobrojni projekti iz saobraćajne infrastrukture: Stanivuković na sastanku sa predstavnicima resornog ministarstva i "Puteva Srpske"
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Draško Stanivuković upoznao je ministra Čubrilovića sa realizovanim infrastrukturnim projektima i prioritetima u oblasti putne infrastrukture na području grada Banjaluke navodeći da postoje tri prioritetna projekta, čija bi realizacija doprinijela efikasnijem i bržem odvijanju saobraćaja i dodatnom razvoju najvećeg grada Srpske.

-U narednom periodu, jedan od prioriteta o kojima je bilo riječi jeste izgradnja nekoliko kružnih raskrsnica, ali čak tri kružne raskrsnice za nas su od velikog značaja i to na ukrštanju Bulevara vojvode Petra Bojovića i Bulevara vojvode Živojina Mišića, odnosno kod „Audi servisa“, kao i izgradnja kružne saobraćajnice na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ranka Šipke kod „Čajeveca“. Još jedna kružna raskrsnica koja je važna, a koja će biti izgrađena u narednom periodu, jeste ona na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita“ – poručio je Stanivuković.

Dodatno, naglasio je u proljeće počinje i izgradnja pružnog prelaza u Zalužanima i u Dervišima, ali i mnogi drugi, značajni projekti.

Pročitajte još

-Dogovorili smo i nastavak izgradnje Istočnog tranzita nakon rješavanja imovinsko-pravnih odnosa – rekao je Stanivuković, poručivši da je ovo bio produktivan sastanak sa kojim Banjaluka nastavlja deceniju uspona.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović uputio je podršku za realizaciju navedenih infrastrukturnih projekata u Banjaluci, navodeći da će se ubrzo krenuti u realizaciju pomenutih projekata, sa ciljem rasterećenja saobraćaja i unapređenja saobraćajne infrastrukture.

-Ministarstvo saobraćaja i veza i Vlada Republike Srpske u kontinuitetu ulažu značajna sredstva u razvoj najvećeg grada Srpske, te će i u narednom periodu podržati projekte koji će unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu na području grada Banjaluke. Postoji spremnost za saradnju i veoma je važno da postoji saradnja republičke i gradske vlasti kada je riječ o realizaciji značajnih infrastrukturnih projekata – rekao je on.

Vršilac dužnosti direktora JP „Putevi Republike Srpske“ Milan Dakić istakao je da infrastrukturni projekti u Banjaluci imaju perspektivu razvoja i kontinuitet i da postoji potreba za dodatnom izgradnjom kružnih raskrsnica na području grada, te da će preduzeće „Putevi Republike Srpske“ u saradnji sa Ministarstvom saobraćaja i veza i gradskom administracijom nastojati da u što kraćem periodu započne realizaciju navedenih projekata.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije