Hronika

“Plašili smo se da ćemo svi da izgorimo” Oglasila se komšinica osumnjičene da je ubila svog muža (FOTO)

Rada S. Jovanović (57), koja je osumnjičena da je ubila svog muža Đorđa (74) na Čukarici, prije nekoliko mjeseci navodno je pokušala da zapali komšijin stan.

“Plašili smo se da ćemo svi da izgorimo” Oglasila se komšinica osumnjičene da je ubila svog muža (FOTO)
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Uhvatili smo je ispred vrata komšije kad je palila vatru. Na sreću smo je vidjeli na vrijeme. Stalno smo se plašili da će sve da nas zapali, da ćemo svi da izgorimo. Često je toliko lupala po zgradi da se sve treslo, ispričala je jedna od komšinica.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Potresena žena dodaje da je Radu vidjela jutro nakon ubistva.

– Išla je nešto da baci u kontejner. Nisam ni posumnjala da je počinila stravičan zločin. Ona jeste psihički poremećena žena, a njen muž Đorđe je rijetko izlazio iz stana, samo nekoliko puta godišnje i tokom ljeta. Jedva je išao, bio je baš bolestan. Koristio je letvu kako bi mogao da hoda koliko je bio pogrbljen – rekla je Radina komšinica za Objektiv.

Pročitajte još

Ističe da je čula kad je policajac pričao ljekaru koji je došao na licu mjesta da je stan u kome je počinjeno ubistvo bilo puno stakla i krvi.

Kako pričaju komšije, Jovanović je i ranije bila problematična: “Često se svađala po komšiluku i sa suprugom”. Čovjek koji je ubijen rijetko je izlazio, bio je bolestan i teško govorio, kako su ispričale komšije, gotovo je potpuno bio savijen dok je hodao.

– Sa svima se svađala, više puta smo je prijavljivali službi za socijalni rad – pričaju komšije i dodaju da ih je uvijek vrijeđala i napadala.

FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ZORAN ILIĆ/RAS SRBIJA

Za ubijenog muškarca, ipak, komšije imaju samo lijepe riječi.

– Bio je dobar čovjek, bio je u invalidskoj penziji – kažu i dodaju da je zločin otkriven kada je Rada otišla kod komšinice i rekla joj da odmah pozove policiju: “Otišla je kod komšinice i rekla joj da zove policiju, tada je otkriveno šta se dogodilo. Inače su ovde živjeli od 2009. godine, svi smo imali problema sa njima, psovala nas je i vrijeđala stalno”.

Pripadnici policije uhapsili su Radu S. Jovanović zbog sumnje da je ubila svog muža. Njoj je određeno zadržavanje do 48 časova.

Prihvati notifikacije