Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“PLAŠIM SE DA OVO NIJE POSLJEDNJI SLUČAJ” Srbija uputila protestnu notu Hrvatskoj, Vučić zabrinut

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija uputila Hrvatskoj protestnu notu povodom napada na srpske vaterpoliste u Splitu.

Vučić je rekao da se plaši da napad na vaterpoliste “Crvene zvezde” u Splitu nije posljednji takav slučaj.

– Pokušavam da stvari racionalizujemo, a ne da skupljam lake poene. To što bih izbacio bijesa i žuči ne mislim da bi tim momcima ili nekim ljudima u budućnosti mnogo pomoglo – rekao je Vučić novinarima u Vršcu.

On je istakao da svi zajedno moraju da pokušaju da grade drugačiju budućnost, poštujući i razumijevajući pri tome razlike i drugačiji pogled na prošlost.

– Zašto se to kod njih toliko dešava… ? Sa velikom sigurnošću mogu da kažem da se to u Beogradu ne bi dogodilo – rekao je Vučić.

On kaže da ga brine što to nije samo slučaj sa huliganima u Splitu, već da je i splitski odbornik Martin Pauk postavio komentar – Sad, znate kako je to kupati se u moru u februaru.

– Jer, zamislite bezobrazluka, vaterpolisti su prije napada okačili slike na Instagramu da su bili u Splitu. Pa su ih onda valjda ovi pratili po Instagramu. Tužna je to i teška situacija da biste se nasmijali bahatosti – naveo je Vučić.

On se nada da će Srbi i Hrvati imati dovoljno pameti da razumiju da bez saradnje neće moći da opstanu uz ovakav odlazak svih ljudi sa Zapadnog Balkana na zapadno tržište.

– Nadam se da će i u Hrvatskoj tu poruku razumjeti. Što se nas tiče, mi smo spremni na drugačije odnose, a dok se takve stvari ne dese, plašim se da ovo nije posljednji slučaj kojem smo na ovakav način prisustvovali ili mogli da vidimo da se događa – rekao je Vučić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO