Svijet

(FOTO) Nezadovoljstvo uvoznom politikom: Održan protest poljoprivrednika i u Hrvatskoj

Nakon protesta poljoprivrednika širom većih evropskih gradova, protest je održan i u susjednoj Hrvatskoj kad su kolone traktora uočene na putevima u Đakovu i Čakovcu.

(FOTO) Nezadovoljstvo uvoznom politikom: Održan protest poljoprivrednika i u Hrvatskoj
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Okupljanje poljoprivrednika je počelo jutros u 9 sati u Čakovcu, a kolona traktora je u 11.30 krenula u protestni obilazak ovog grada.

Kako su poručili organizatori, najviše ih pogađa uvoz poljoprivrednih proizvoda iz trećih zemalja, što je, smatraju, uništilo domaće tržište.

Pročitajte još

Naime, poljoprivrednici su najavili protest zbog stanja u poljoprivredi i u znak podrške njemačkim poljoprivrednicima.

Poljoprivrednici s područja Đakova protestovali su s nešto više od 50 traktora na Trgu dr. Franje Tuđmana, nezadovoljni nacionalnom i evropskom poljoprivrednom politikom.

Na osnovu riječi organizatora Matije Brlošića, protest se organizuje zbog aktuelnog trenutka u domaćoj poljoprivredi koji je pretrpan problemima, ali i kao znak podrške protestima njemačkih poljoprivrednika.

– Protest se organizuje zbog svih problema koji proističu iz Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) i poljoprivredne politike Evropske unije i, u prvom redu, zbog nezadovoljstva načinom raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, uvoznom politikom i ostalim – rakao je organizator Brlošić, prenosi Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu