Hronika

Platio kaznu i nije završio iza rešetaka: Stravični detalji presude nastavniku koji je zlostavljao djevojčice

Vijest da je osuđeni pedofil, nastavnik fizičkog vaspitanja Samir Alihodžić vraćen na posao u Osnovnoj školi „Grbavica 1“ šokirala je BiH. Alihodžić je nakon pritiska javnosti dao otkaz, a pravomoćno je osuđen 11. novembra 2021. i izrečena mu je godina zatvora i godina zabrane obavljanja poslova nastavnika, no on je platio kaznu i nije završio iza rešetaka.

Djeca se smrzavaju ispred škole
FOTO: LIVESRBIA_BEOGRAD/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Bludne radnje

Naime, otkriveni su detalje šokantne presude. Kako se navodi, Alihodžić je jedne prilike u svojoj kancelariji u OŠ „Grbavica“, nakon što je maloljetnicu pitao da ga oralno zadovolji, što je ona odbila, otkopčao hlače, izvadio polni organ te je uzeo njenu ruku i stavio je na svoj polni organ.

Time je iskoristio svoj položaj ili odnos prema maloljetnici koji mu je povjeren radi učenja te učinio bludne radnje prema maloljetnici. Dalje se navode šokantni detalji.

– Prilikom mjerenja obima struka, između ostalog i grudi, trener je zahtijevao da skine helanke kako bi ispravno mogao uzeti obim, a kada je ona prigovorila i krenula iz svlačionice, trener je stavio ruku preko njenih ramena, odnosno zagrlio je i pitao: „Je li ovo sve moje?“ Bila je zbunjena i nasmijala se, na što je on pitao: „Mogu li ja ovo kući ponijeti“ – navodi se, između ostalog, u presudi.

Pročitajte još

Kroz izvjesno vrijeme, kako se dalje navodi, po dolasku na trening Alihodžić je ušao u svlačionicu gdje je bila maloljetnica bila te je skinuo hlače, a potom je ispred nje stao nag. Maloljetnica je istrčala iz svlačionice.

Napustila klub

Takođe, Alihodžić je pisao i drugoj djevojčici koju je trenirao. I ona je bila svjedok u ovom slučaju, a, kako se navodi, od Alihodžića je dobijala neprimjerene poruke.

Treći svjedok, djevojka je navela da je odbojkaški klub napustila jer s trenerom nije više imala korektan odnos zbog poruka koje su joj zasmetale, a koje joj je on slao.

Još jedna maloljetnica koja je trenirala kod Alihodžića navela je da joj je on tražio neprikladne fotografije.

Zaključao je u kancelariji

Između ostalog, u presudi se navodi da je maloljetnica jednom prilikom s trenerom razgovarala u kancelariji u OŠ „Grbavica 1“, prenosi Dnevni Avaz.

– U jednom trenutku je ustao i prišao te je uhvatio za kragnu košulje i nagnuo se preko nje, što je izazvalo kod nje osjećaj bespomoćnosti pa je pomislila da će se onesvijestiti jer se nije mogla pomjeriti. Zapravo, trener je tražio da spava s njom, na što je ona rekla da to ne dolazi u obzir, ali on je nastavio insistirati – navodi se.

Maloljetnica je počela plakati. Alihodžić je tada otkopčao hlače i izvadio polni organ, nakon čega je ona ustala i krenula izaći iz kancelarije, međutim, bilo je zaključano.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije