Banjaluka

„Plavi telefon“: Savjetodavna linija produžila rok za prijavu za volonterski rad

Besplatna anonimna savjetodavna linija „Plavi telefon“ produžila je rok za prijavu novih savjetnika i volontera do 29. novembra. 2021. godine.

„Plavi telefon“: Savjetodavna linija produžila rok za prijavu za volonterski rad
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz ove savjetodavne linije poručuju da se za volonterski rad mogu prijaviti  osobe koje su starije od 19 godina, žele pomoći i biti podrška djeci i odraslim osobama koristeći empatiju i stečena znanja, osobe koje su odgovorne i motivisane za građenje sebe kao ličnosti, trenutno borave u Banjaluci, i mogu posvetiti minimalno 4 sata sedmično volontiranju na liniji.

– Nakon što zaprimimo tvoju prijavu, bićeš pozvan na intervju, a svi koji zadovolje uslove na intervjuu prolazi kroz 40 sati obuke za rad na savjetodavnoj liniji – rekli su oni.

Dodali su da volonteri kroz ovo iskustvo mogu da očekuju obuku iz oblasti telefonskog i chat savjetovanja, edukaciju o vrstama nasilja i zlostavljanja djece, sertifikovani asertivni trening, redovne grupne i individualne supervizije, mentorstvo i pomoć prilikom volontiranja. Takođe će savladati vještine kontinuirano učenje i usavršavanje i dobiti potvrdu o obavljenom volontiranju.

Prihvati notifikacije