Politika

PLEKSIGLAS KOŠTAO SKORO 11.000 KM Evo koja firma je ugradila zaštitne pregrade u NS RS

Protekla 10. sjednica Narodne skupštine Republike Srpske bila je prva koja je, poslije pandemije, održana u zgradi parlamenta, nakon što su između poslanika postavljene zaštitne pregrade od pleksiglasa.

PLEKSIGLAS KOŠTAO SKORO 11.000 KM Evo koja firma je ugradila zaštitne pregrade u NS RS
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Odgovarajući na poslaničko pitanje Draška Stanivukovića, Sekretarijat NS RS je objavio koliko je sve to koštalo i koja firma je izvodila radove.

Radove na postavljanju zaštitnih pleksiglas pregrada u velikoj sali Narodne skupštine Republike Srpske izvodio je „Portal“ S.P. Banjaluka, JIB 4509948050000, a vrijednost radova iznosila je 9.345,00 KM bez PDV odnosno 10.933,65 KM sa PDV – naveo je generalni sekretar Narodne skupštine RS Nebojša Zgonjanin.

Inače, javna nabavka radova pokrenuta je posebnom odlukom 11. maja, metodom pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja, kao rezultat vanrednih i nepredviđenih okolnosti izazvanih pandemijom virusa korona. Procijenjena vrijednost bila je 10.000 KM, bez PDV. Ta informacija je na sajtu parlamenta objavljena 14. maja, a preuzeo je jedini zainteresovani kandidat, „Porta“ iz Banjaluke. Tenderska komisija je utvrdila da je njihova ponuda prihvatljiva.