Zabava

"PLJAČKAŠ MI REČE - KRALJU, TEBE POŠTUJEMO" Pjevač preživio i METAK, BOLEST I NOŽ, ali saobraćajna nesreća bila je KOBNA

U 68. godini života danas nas je napustio kralj narodne muzike Šaban Šaulić. Ova legenda narodne muzike više puta izbjegla smrt u toku karijere, ali saobraćajna nesreća u Njemačkoj bila je kobna.

"PLJAČKAŠ MI REČE - KRALJU, TEBE POŠTUJEMO" Pjevač preživio i METAK, BOLEST I NOŽ, ali saobraćajna nesreća bila je KOBNA
Foto: RAS Srbija

U Beču su ga 2016. pokušali ubiti.

 Izboli su me nožem u haustoru. Kad sam ušao u hodnik, jedna me ruka uvukla u mrak te sam osjetio nož u leđima. Budući da sam bio sportista, gledao sam kako da pobjegnem. Počeli su me bosti u leđa. Sreća što me nisu pogodili u živac. Tada su prišla neka dvojica, a jedan od njih me je udario bokserom. Imao sam ogrebotinu po licu. Mislio sam da sam iskrvario, ali i da će vidjeti da nisu završili posao – prepričavao je svojevremeno Šaulić na televiziji “Pink” kako je zamalo izgubio život.

Iako je preživio napad, nastavio je živjeti u strahu.

– Stalno sam mislio da će se vratiti kako bi završili posao. Na kraju sam s prijateljem otišao u Beograd – ispričao je Šaban.

Zbog problema s trbušnom aortom, iste te, za njega tragične, 2016. završio je na hitnoj operaciji, prenosi 24sata.hr.

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija
Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

Imao je začepljenje trbušne aorte, koje ljekari su ga nazvali tempiranom bombom. Bojali su se da neće preživjeti, ali Šaban se nije dao.

Ipak, najopasnija situacija u kojoj se Šaulić našao bila je, ni manje ni više, nego gastarbajterska svadba na kojoj je pjevao.

– Nekolicina napadača upala je na svadbu i odmah su počeli pucati iz heklera. U sali su ispalili nekoliko metaka. Zavladala je tišina. Bili smo potpuno šokirani – prepričavao je kasnije Šaban kako je preživio susret s njemačkim 9-milimetarskim automatskim puškama.

Njih četvero je kontrolisalo goste, dok su ostali stajali ispred restorana kako bi čim lakše i brže pobjegli. Napadači su okružili Šabana i njegove kolege, a potom njemu rekli da može ustati.

– Čovjek je stajao iza mene i rekao mi: “Kralju, ti sjedi! Ti nemaš razloga da ležiš, sjedi i uživaj, tebe poštujemo”. A ja sam pomislio: Joj, ako sjednem, prvi ću dobiti metak u leđa. Nisam im čak ni zahvalio, preplavio me strah, ipak je to oružje – prepričavao je kasnije Šaban.

Nakon što su uzeli plijen, napadači su napustili dvoranu. Kralj narodnjaka imao je posebnu sreću. Pljačkaši nisu uspjeli uzeti većinu novca koje je zaradio jer su bakšiš stavljali u kofer od harmonike.

Nažalost, danas, saobraćajnu nesreću na njemačkim putevima slavni pjevač nije preživio.