Gradovi

PO 100 KM Runić: Zahvaljujući Srbiji jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Drvara

Jednokratna novčana pomoć penzionerima sa prebivalištem na području opštine Drvar u iznosu od 100 KM realizuje se zahvaljujući sredstvima iz granta Srbije, rekla je načelnik opštine Dušica Runić.

PO 100 KM Runić: Zahvaljujući Srbiji jednokratna novčana pomoć penzionerima iz Drvara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Runićeva je navela da je gotovo 1.000 korisnika podnijelo zahtjev u prvih 15 dana, iako je poziv otvoren 60 dana, odnosno do 14. septembra.

Ona je dodala da je opština Drvar uspjela postići tekuću likvidnost u proteklih godinu dana zahvaljujući značajnoj materijalnog podršci Srbije.

Pročitajte još

– Iako i dalje nemamo investicioni budžet, već dvije godine zaredom možemo pomoći našem stanovništvu. Prošle godine nabavkom udžbenika za sve učenike osnovne škole, a ove godine penzionere. Najavljena je i inicijativa za isplatu jednokratne novčane podrške mladima sa područja naše opštine – istakla je Runićeva.

Ona je najavila da će sutra biti objavljen javni poziv za podršku poljoprivrednicima sa područja opštine Drvar.

– Realizacija planova ide sa zakašnjenjem jer Opštinsko vijeće ne održava redovno sjednice i materijali stoje u prosjeku više od šest mjeseci. Uprkos kriznim i izazovnim vremenima, lošoj političkoj atmosferi, uspijevamo učiniti pozitivne korake našem stanovništvu – kaže Runićeva.

Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći penzionerima donijelo je Opštinsko vijeće na redovnoj sjednici.

Prihvati notifikacije