Politika

PO UZORU NA SRBIJU Dodik: SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine

U narednih deset dana SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine i porezima, koji će se plaćati na bazi toga, rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

PO UZORU NA SRBIJU Dodik: SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Cilj je kako kaže da ovaj zakon bude u nacrtu u aprilu.

– Namjera zakona je da onaj za koga se sumnja da je nelegalno stekao imovinu treba da dokaže kako je došao do nje.  Sve poslove će voditi Poreska uprava RS. Kada se utvrdi da je neko nelegalno stekao imovinu moraće platiti pripadajuće poreze, a onda ide i krivično gonjenje. Želimo da on bude usvojen do maja – rekao je Dodik i dodao da je zakon napravljen na osnovu sličnog zakona u Srbiji.

Smatra da je zakon koji je donesen u Srbiji najbolja mjera za naše prilike.

“Očekujemo dobre rezultate u Doboju i Srebrenici”

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– SNSD je napravio operativni plan za izbore u Doboju i Srebrenici  i očekujemo isti i dobar rezultat – dodao je lider SNSD Milorad Dodik.

Dodik je rekao da su obavili razgovor sa koalicionim partnerima, te da su učinili sve da se oni kako treba obave 21. februara.

Dodao je da je situacija u tim slučajevima ispolitizovana u sprezi sa opozicijom iz RS i sa vlastima na nivou Federacije BiH.

– Uvjeren sam da je Bošnjacima odgovaralo da se situacija u Sreberenici isproblematizuje, pa su ovi iz PDP i SDS pristali da glasju ako se tu stavi Doboj – istakao je on.

Milorad Dodik je ocijenio ponašanje visokog predstavnika Valentina Incka kao, neprincipijelno ponašanje jedne ruine koja je ovdje prisutna nepravedno. 

– Austrija je imala Kurta Valhajma koji je učestvovao u fašističkim pokretima koji su se ovuda kretali. On je na kraju karijere okarakterisan kao predstavnik fašističkog pokreta tog vremena. On je umro, ali nije poznato da li je neko toj Austriji tražio da se sva odlikovanja povuku, što govori o neprincipijelnom ponašanju samog Incka – dodao je on.

Dodik smatra da ne treba birati novog visokog predstavnika i da se to treba ukinuti.

– Pozdravljmo jasan stav Moskve da ostaju pri tome da se kancelarija visokog predstavnika treba zatvoriti – naveo je Dodik.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je da ako nema Moskve u izboru da je nemoguće izabrati novog visokog predstavnika.

– Nama je jasno da će EU i nova američka administacija da djeluju sinhronizovano. Nastaviće ka istom cilju, da grade unitarnu i centralizovanu zemlju, sa izgovorom da se radi o evropskim integracijama. Naš odgovor mora da bude jasan, mi ne prihvatamo takve političke ciljeve. Mi tražimo da se poštuje Dejtonski sporazum – rekao je lider SNSD Milorad Dodik.

Dodik smatra da su očekivanja koja su Bošnjaci podigli na najviši nivo nerealna.

– Ostajemo privrženi Dejtonskom sporazumu. Mi smo za evropski put, ali nismo za evropski put koji krši našu autonomiju- precizirao je on.  

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu