Svijet

"Počeli su" Marko doživio neprijatnost u Grčkoj, kada je došao do auta samo se uhvatio za glavu

Samo jedan trenutak je dovoljan da se ljetovanje iz uživanja pretvorio u pakao birokratije i potrage lopovima.

Plaža u Grčkoj
FOTO: PANTELIS SAITAS/EPA

Na sreću, ovaj put, Marko iz Srbije je imao sreće da tokom boravka u Grčkoj, lopovi ipak ne uspiju u svojoj namjeri da ga pokradu.

Kako je naveo u objavi unutar Fejsbuk grupe “Grčka info”, njemu su lopovi pokušali da obiju automobil dok se kupao na plaži Notos, koja se nalazi na Tasosu. Uz obavještenje turistima, on je priložio i sliku brave na automobilu koju su lopovi pokušali da obiju.

– Pokušaj obijanja kola Tasos, plaža Notos – kratko je napisao iznad fotografije brave.

Tasos, pokušaj pljačke
FOTO: FACEBOOK/GRČKA INFO SCREENSHOT

Nakon pitanja od strane članova grupe da li je samo njegov automobil bio na meti lopova, naveo je kako je uz njegov auto na parkingu bio i automobil iz renta kara, koji lopovi nisu dirali.

U komentarima koju su nastupili članovi grupe nisu sakrivali nevjericu, uglavnom pišući kako su ovakve stvari nekada bile nezamislive na Tasosu, te da su lopovi nažalost počeli sa svojim aktivnostima.

“Toga ranije nije bilo”

Prvo se oglasio muškarac po imenu Nebojša, navodeći kako “toga ranije nikad nije bilo”. A onda se na njega nadovezala jedna Boba, sa svojim neprijatnim iskustvom tokom ljetovanja u Grčkoj.

– Pa prije 20 godina nije bilo tada su držali sva pića u kafićima preko noći na otvorenom i niko ništa nije uzeo. U toj istoj uvali prije 5 godina uzela sam rent a car i ujutro zatekla auto bez 2 gume. Vremena su se jako promijenila na našu žalost – prokomentarisala je ona.

Da je možda potrebno povećati obazrivost, svjedoče riječi jednog od članova grupe.

– Treba kameru ubaciti u auto i budeš miran, kad neko priđe kolima odmah reagovati. Ja ne znam sta bi takvima uradio da ih zateknem kod auta – napisao je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije