Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POČEO FILMSKI KAMPUS Edukacija za studente, filmovi za Trebinjce

Regioni
Autor:

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

U trebinjskom Kulturnom centru večeras je otvoren deveti „Filmski kampus“ koji organizije Kinoteka Republike Srpske.

Dvadestak studenata umjetničkih fakulteta iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore do 20. oktobra učestovaće u edukativnom programu koji vode istaknuti filmski umjetnici, pedagozi i istoričari filma iz regiona, među kojima su Goran Radovanović, Lordan Zafranović i Predrag Velinović.

Direktor Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović je istakao da je cilj da se studentima omogući edukativni program kakav ne mogu slušati na akademijama, da kontaktiraju sa filmskim radnicima, te da se populariše film.

– Ministarstvo prosvjete i kulture želi da jača domaću produkciju i domaći kadar, kao i stvaranje uslova da Republika Srpska postane mjesto susreta i razmjene kreativnih ideja – istakla je pomoćnica ministara za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković.

Foto: Dubravka Čolović/RAS Srbija

Ona je dodala da je resorno ministarstvo svjesno da je kinematografija u Srpskoj još u povoju, ali i da je film najbolji ambasador kulture jednog društva u šta se mora ulagati, kako je navela, više i pametnije.

Pored svakodnevnih predavanja i edukacija studenata iz BiH i regiona za trebinjsku publiku biće upriličen revijalni filmski program, a prve večeri prikazan je film „Tango argentino“.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO