Banjaluka

Počeo je “TrotoArt”: Fenomenalni nastupi, muzika i ples na svakom ćošku, sjajna zabava se nastavlja (FOTO)

Fenomenalna atmosfera vladala je sinoć na ulicama Banjaluke, gdje je uz muziku, ples i zabavljače na svakom ćošku počeo trodnevni Festival uličnih zabavljača „TrotoArt“.

TrotoArt u Banjaluci
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA

Ulice Banjaluke su nikada veselije, prepune nasmijanih lica, što i jeste naš san, naša želja, da Banjaluka uvijek bude razdragana, puna ljubavi, optimizma i da uvijek bude pjesma, muzika, da jedna veselost provejava ulicama našeg grada. To je ono što nudi Trotoart, jednu ljubav, radost, veselost, muziku i umjetnost na ulicama – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Ovogodišnji učesnici “TrotoArta”, njih preko 240, kako domaćih, tako i međunarodnih umjetnika nude raznolik sadržaj svim sugrađanima i posjetiocima grada na Vrbasu, a kako ističe Stanivuković, upravo je “TrotoAr” jedan od novih festivala koji se održava drugu godinu i koji donosi jedan novi koncept urbane umjetnosti na ulicama grada.

Pročitajte još

– Na taj način naš grad živi. Sugrađani pored svoje svakodnevice imaju nešto novo, nešto što im može izvući osmjeh na lice i nešto što ih dodatno može pozvati da izađu u grad i da prošetaju. Srećni su i drago nam je to vidjeti – rekao je on.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo izrazila je zadovoljstvo što su na ovogodišnjem Festivalu uličnih zabavljača ispunjeni svi prethodno postavljeni ciljevi i što će Banjalučani, ali i svi posjetioci imati priliku da uživaju u trodnevnom spektaklu.

TrotoArt u Banjaluci
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA
TrotoArt u Banjaluci
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA
TrotoArt u Banjaluci
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA
TrotoArt u Banjaluci
FOTO: VEDRAN ŠEVČUK/GRAD BANJALUKA

– Zahvaljujući energiji, entizijazmu i posvećenom radu na ovogodišnjem festivalu Banjalučani, ali i svi posjetioci imaće priliku da na ulicama našeg grada uživaju u nastupima preko 240 izvođača iz šest zemalja. Ono što je najvažnije je da na ovom festivalu naši domaći umjetnici imaju priliku da nastupaju i publici prezentuju svoja umijeća – istakla je ona, te iskoristila priliku da pozove sve sugrađane da se pridruže spektaklu koji će prirediti francuski teatar „Trans Ekspres“, koji će izvesti urbanu operu na otvorenom „Velike lutke i dobošari“.

Istakla da je ovo projekat koji zajedno rade Grad Banjaluka i Gradski tamburaški orkestar, uz podršku Delegacije Evropske unije u BiH i Misije OEBS.

Predsjednik Gradskog tamburaškog orkestra, Spomenko Guzijan rekao je da ovogodišnji festivala počeo uz zvuke tambure.

– Gradskom tamburaškom orkestru, kao jednom od organizatora, prošle godine bio je izazov naći umjetnike učesnike, a ove godine su nam se sami javljali sa željom da dođu da nastupe na “TrotoArtu” – rekao je on.

Nakon sinoćnjih nastupa, sjajan program ovog festivala biće nastavljen i danas i sutra. Na više lokacija organizovan je tzv „Open stage“, gdje svi sugrađani imaju priliku da predstave svoje talente i umijeća.Dnevni program je organizovan u terminu od 11 do 14 časova, a fenomenalna atmosfera očekuje se i uveče u terminu od 18 do 22.30.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije