Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“POČEO MI PRIJETITI I UDARIO ME” Ispovijest tehničara kog je u Hitnoj NAPAO ŽANDARM

Hronika
Autor:

Foto: N. Božović/RAS Srbija

U noći između utorka i srijede, pola sata poslije ponoći, u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu dogodio se incident kada je pripadnik kraljevačkog Odreda žandarmerije, u civilu i van dužnosti, napao dvojicu dežurnih medicinskih tehničara.

Po riječima Dušana Micića, načelnika Službe hitne medicinske pomoći, žandarm je sa grupom prijatelja u ovu ustanovu doveo jednu ženu u alkoholisaniom stanju kao pratilac.

– Poslije agresivnog verbalnog, uslijedio je i fizički napad na dvojicu medicinskih tehničara koji su, srećom, zadobili lakše povrede. Bilo je tu svega, i odgurivanja, hvatanja za vrat, i udaraca u glavu i stomak i sličnih stvari. Policija je ubrzo nakon incidenta stigla – kaže Micić.

Jedan od tehničara Mihajlo Jović (29) kaže da su dvojica muškaraca najprije verbalno napali doktorku koja je pomagala ženi u svjesnom, ali veoma alkoholisanom stanju i koja nije bila životno ugrožena.

– Najagresivnijem muškarcu sam uljudno rekao da se smiri, a onda je on počeo da mi prijeti, zatim i fizički nasrnuo na mene. Udario me je, a kada je naišao kolega, taj muškarac je pokušao da mu oduzme telefon udarivši ga u vrat i glavu – priča Jović.

Prema njegovim riječima, kolega iz smjene je zadobio više udaraca i nalazi se na kućnom opravku i zbog pretpljenog stresa nije u stanju da razgovara sa medijima.

– Situacija se smirila kada su pristigli policajci, ali kada su otišli, taj siledžija se vratio i nastavio da prijeti i vređa. Policija je potom ponovo došla i konačno ga privela. Osim njega, tu su bila još trojica muškaraca od kojih je još jedan bio prilično agresivan, dok je jedan pokušavao da smiri situaciju. Da nije bilo njega, ko zna kako bismo prošli – dodaje Jović.

O ovom događaju obaviješteno je Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu koje se, međutim, izjasnilo da nema elemenata krivičnog djela, a policija je pripadniku Žandarmerije odredila zadržavanje do 24 sata zbog učinjenog vređanja, vršenja nasilja ili prijetnje na osnovu Zakona o prekršajima.

U Odredu Žandarmerije u Kraljevu, s druge strane, u toku je pokretanje disciplinskog postupka protiv ovog njihovog pripadnika i on će, kako Blic zvanično saznaje, do okončanja postupka biti udaljen iz službe.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO