Banjaluka

Počeo sastanak predstavnika političkih partija i gradonačelnika: Stanivuković poručio da svaki dan bez budžeta BANJALUKA TRPI (FOTO)

Zbog potencijalne mogućnosti da budžet Grada za 2021. godinu ne bude usvojen, u Banjaluci je počeo sastanak gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa šefovima odborničkih klubova i poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Banjaluke.

Počeo sastanak predstavnika političkih partija i gradonačelnika: Stanivuković poručio da svaki dan bez budžeta BANJALUKA TRPI (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Stanivuković je na početku sastanka rekao da je njegova dužnost da ih obavijesti o važnim činjenicama za funkcionisanje Banjaluke. Smatra da održavanje sjednice Skupštine nije javno okupljanje već njihovo radno mjesto.

Pročitajte još

– Svaki dan bez budžeta je šteta za grad , imate pritisak privrede, investitora , sportista. Važno je da što prije dobijemo strateški važne dokumente kao što je budžet kako bi grad mogao funkcionisati – naveo je Stanivuković.

Upozorio je da ako se ne usvoji budžet do kraja mjeseca svaki potpis za isplate poslije 1. aprila je nezakonit.

– Imam potpisnike u odjeljenjima. ali i predstavnike institucija koji nisu spremni da potpisuju naloge za plaćanja poslije tog datuma sto je sasvim normalno – kazao je gradonačelnik.

Sastanku prisustvuju predstavnici svih političkih stranaka, izuzetak je narodni poslanik Jelena Trivic koja nije došla iz zdravstvenih razloga.

Prihvati notifikacije