Politika

"POCIJEPAO NAM JE STRANKU" Nešić otvoreno o razlozima za raskid sa Dodikom

Pomogli smo im da pobijede na opštim izborima, a zauzvrat smo dobili direktno miješanje u unutarstranačke stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora, riječi su kojima je predsjednik DNS Nenad Nešić opisao odnose sa dugogodišnjim partnerom.

"POCIJEPAO NAM JE STRANKU" Nešić otvoreno o razlozima za raskid sa Dodikom
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Nakon sjednice predsjedništva DNS, na kojoj je odlučeno da ova stranka istupi iz vladajuće koalicije Nešić je istakao da je “Demokratski narodni savez od svog nastanka lojalan građanima i Republici Srpskoj”, te da je on na čelo te stranke došao ” iz iskrenog uvjerenja da je političkom životu potrebna nova energija, nov impuls i drugačiji pristup.”

– Politički život Republike Srpske traži normalnu političku konkurenciju i zdrava koaliciona partnerstva. DNS je dao ključan doprinos za zajedničke rezultate na izborima za predsjednika Republike i člana Predsjedništva BiH. Kao odgovor DNS je dobio direktno miješanje u njene unutrašnje stvari, cijepanje stranke i udar na razvoj Prijedora blokadom funkcionisanja po svemu najbolje lokalne samouprave u Republici Srpskoj. U takvom stanju sam preuzeo DNS – rekao je Nešić.

Pročitajte još

On je dodao da je pred ovu stranku stavljen izbor koji jedino DNS na političkoj sceni ima snagu da odbije.

– Stavljeni smo pred izbor: da naša uvjerenja trgujemo za funkcije. Takvoj politici je došao kraj. Građani Republike Srpske zaslužuju pošteniji i odgovorniji odnos prema njihovom interesu i zaslužuju promjene u načinu na koji politika ovdje funkcioniše – rekao je Nešić.

On je dodao da će odgovore na sva pitanja DNS “dati na terenu”.

– Već 16. novembra ujutru svi će shvatiti koliko je DNS promijenila Srpsku – poručio je predsjednik stranke koja je danas, nakon 20 godina saradnje, raskinula koaliciju sa SNSD.

Prihvati notifikacije