Gradovi

PODRŠKA BORBI PROTIV KORONE Donacija humanitarca iz Njemačke zdravstvenim ustanovama Bijeljine, Ugljevika i Lopara

Uspješni privrednik i humanitarac Miroslav Kojadinović, koji živi i radi u Njemačkoj donirao je danas serološke brze testove za otkrivanje korona virusa domovima zdravlja Ugljevik i Lopare kao i bijeljinskoj bolnici vrijednosti 3.500 evra.

PODRŠKA BORBI PROTIV KORONE Donacija humanitarca iz Njemačke zdravstvenim ustanovama Bijeljine, Ugljevika i Lopara
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Kojadinović je nakon posjete ugljevičkom Domu zdravlja istakao  odličnu saradnju sa Domom zdravlja Lopare u prethodnom periodu.

– Zadovoljstvo mi je što sam u prilici da pomognem našoj Republici Srpskoj na ovaj način donacijom brzih testova koji su veoma bitni i oni su potpuno validni, i kompanija „Domatek“ je akreditovana na njihovo sprovođenje-rekao je Kojadinović za Srpskainfo.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Direktor Doma zdravlja Ugljevik Jugoslav Cvetković zahvalio je Kojadinoviću i kompaniji „Domatek“ na vrijednoj donaciji.

– Brzi testovi će značiti stanovništvu a i našim kolegama, koji će na brži i lakši način otkriti i uputiti u bijeljinsku bolnicu zaražene osobe-rekao je Cvetković koji je dodao da je više ljudi kao što je Kojadinović zdravstvo bi išlo u još boljem smjeru.

Posjeti Domu zdravlja Ugljevik prisustvovao je i direktor loparske zdravstvene ustanove Želimir Nešković koji je ocjenio uspješnom saradnju sa Kojadinovićem i bavarskom kompanijom „Domatekom“.

– Uspjeli smo naše prijetelje iz bavarske pokrajine da dovedemo u Republiku Srpsku i veoma je značajno da se upravo iz Njemačke upotrijebe iskustva u borbi protiv ovog opakog virusa-rekao je Nešković.

U ime svih stanovnika opštine Ugljevik, Kojadinoviću je zahvalio načelnik ove opštine Vasilije Perić.

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Miroslav Kojadinović je industrijski arhitekt u inženjeringu; njegov posao je izgradnja postrojenja visokog kompleksa u hemijskoj i farmaceutskoj industriji. Živi u njemačkom gradu Burghauzenu i suvlasnik je komapnije za vazduh i vodu „Domatek“.

Kojadinović se posebno pokazao nakon katastrofalnih poplava 2014. godine kada je Brčko Distriktu poklonio četiri vozila za zaštitu i spasavanje, nakon toga je i  Domu zdravlja Lopare u poklonio sanitetsko vozilo a istakao se i u brojnim drugim humanim akcijama a posebno promovisanjem  Republike Srpske širom svijeta.