Politika

PODRŠKA MIRKU ĆURIĆU Devet stranaka potpisalo koalicioni sporazum u Trebinju

Devet političkih stranaka danas je u Trebinju potpisalo koalicioni sporazum o podršci Mirku Ćuriću, kandidatu za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima.

PODRŠKA MIRKU ĆURIĆU Devet stranaka potpisalo koalicioni sporazum u Trebinju
FOTO: SRNA

Aktuelnog gradonačelnika Trebinja iz SNSD-a još su podržali DNS, SP, Pokret za Trebinje, Partija ujedinjenih penzionera, Ujedinjena Srpska, NDP, Prva srpska demokratska stranka i Demos.

Ćurić je zahvalio svim koalicionim partnerima koji su mu danas dali podršku i istakao da je to kandidatura svih njih, njihovog članstva i svih građana.

Hoćemo da i u dobru i zlu budemo složni i nemamo čega da se bojimo. Očekujemo 70 odsto podrške, ne zato da bi mi u tome uživali, nego da bi imali podršku da sprovedemo sve one projekte koje smo planirali – istakao je Ćurić.

On je rekao da je cilj da Trebinje bude lijepo svim građanima koji u njemu žive, ali i svima onima koji dolaze u ovaj grad.

Potpisivanjem ovog sporazuma dogovoreno je da svi politički subjekti daju ideje koje će biti objedinjene u zajedničku platformu.

Ćurić je podsjetio da je više od 90 odsto projekata koji su bili u prethodnoj izbornoj platformi odrađeno ili se rade.

– Više od 60 novih programa uradili smo za četiri godine koje niko do sada nije radio, a isto tako nisu izostale investicije. Više od 85 investicija za četiri godine, koje nisu male, je urađeno ili se radi tako da ćemo zajednički nastupiti kao pravi tim – pojasnio je Ćurić.

On je izrazio nadu da će timski rad i njegova snaga pokazati rezultate i djela za bolje svih građana Trebinja i cijele Republike Srpske.

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Trebinju, rekao je novinarima da su zauzeli jedinstven stav da ova devetočlana koalicija treba da osvoji 21 mandat u Skupštini grada, odnosno 70 odsto glasova i isto toliko da usmjeri kandidatu za gradonačelnika, koliko je on i osvojio na prijevremenim izborima u februaru 2019. godine.

– Predstavnici svih političkih subjekata će koordinisano raditi na provođenju predizbornih aktivnosti, kao i formiranju skupštinske većine i vlasti nakon izbora. Postoji apsolutno jedinstvo da u svim političkim subjektima, postoji apsolutna volja za podršku kandidatu Ćuriću – rekao je Petrović.

On je dodao da bez velikih euforija očekuju nove programe u sljedećem četvorogodišnjem periodu koje su politički subjekti iznjedrili, ali i da se nastavi sa stabilizacijom gradskog budžeta, redovnom isplatom svih mjera i nastavak investicionih aktivnosti.

– Uskoro ćete čuti za nove projekte koje je gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom planirala za razvoj našeg grada, regije i sigurno je da će podrška ovih devet političkih subjekata biti stoprocentna, apsolutna, nedvosmislena i to će se pokazati na rezultatima izbora koji budu održani ove godine – rekao je Petrović novinarima.

Predsjednik Gradskog odbora DNS-a u Trebinju Jovica Vlatković rekao je da potpisani kolektivni sporazum za ova grad i njegove stanovnike znači sigurnu budućnost za naredne četiri godine da bi se nastavio kontinuitet pokrenutih investicija.

– Najbitnije je da se stvore preduslovi za neke druge investitore koji bi stvorili neka radna mjesta -rekao je Vlatković, koji je zahvalio Ćurići i ocijenio da će zajednički da ostvare dobar rezultat.

Predsjednik Socijalističke partije u Trebinju Rajko Ćapin rekao je novinarima da je najvažnije da rade u opštem interesu, a to je da nastave kontinuitet realizacije uspješnih projekata koji su počeli, svjesni da to neće biti nimalo lako s obzirom na trenutne okolnosti.