Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PODRŠKA VOZAČIMA Sendviči, voda i topli napici za ugodnije čekanje na granici u Gradiški

Regioni
Autor:

Foto: Borko Dević/ustupljena fotografija

Crveni krst Gradiška već drugi dan, vozačima kamiona koji čekaju prelazak granice sa Hrvatskom dijeli sendviče, vodu, tople i druge napitke kako bi lakše podnijeli višednevno čekanje.

Nekoliko stotina kamiona je ovdje od juče ujutro. Dok jedni prolaze, sve više ih pristiže a nepregledne kolone kamiona su na svim prilazima, glavnim i sporednim ulicama te parkiralištima, u blizini državne granice.

Foto: Privatna arhiva/Borko Dević/RAS Srbija

Borko Dević, sekretar Crvenog krsta kazao je za Srpskainfo da nekoliko njihovih volontera satima ide duž kolone da bi što više vozača dobilo hranu.

– Nisu oni gladni, svi su se uglavnom snabdjeli prije poalska jer znaju šta ih čeka i gdje idu ali je dodatni problem izazvalo pogoršanje vremena, hladno je i cijelog dana pada snijeg. Htjeli smo ovom akcijom koju ćemo nastaviti i sutra pokazati gest prema vozačima kamiona koji su naši heroji jer u izuzetno teškim okolnostima bore se da iz inostarnstva dovezu hranu za stanovništvo i sirovine za naša preduzeća – rekao je Dević.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Inače, ogromna je gužva u Gradišci počev od savskog mosta do prigradskih naselja, gdje su čak po tri kamiona u istoj saobraćajnoj traci.

– To je neopisivo ali život mora teći dalje. Spavamo i živimo u kabini koja nam je sve, stan, radno mjesto i mjesto za samoizolaciju, karantin – kazalo je nekoliko vozača iz Banjaluke i Mrkonjić Grada koji strpljivo čekaju u dugoj koloni.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO