Politika

Podžić: Zahvalni smo SAD na konstantnoj podršci BiH

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić prilikom dočeka američkih vojnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo izrazio je zahvalnost Sjedinjenim Državama na kontinuiranoj podršci i pomoći BiH.

Podžić: Zahvalni smo SAD na konstantnoj podršci BiH
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Sifet Podžić

Dolazak američkih vojnika na zajedničku vježbu s Oružanim snagama BiH vidimo kao potvrdu snažne opredjelјenosti, podrške i pomoći SAD procesu daljeg učvršćivanja mira i stabilnosti u BiH i široj regiji. I na tome smo im svima iznimno zahvalni – rekao je ministar Sifet Podžić.

Ministar je istakao da je zadovoljan što je BiH i kroz ovu vježbu prepoznata kao konstruktivan član evroatlantske zajednice i da BiH dijeli zajedničke vrijednosti s istom.

– Stoga, građani Bosne i Hercegovine mogu biti ponosni na sve pripadnike OS BiH i na njihovo učešće u ovoj vježbi – kazao je ministar Podžić.

Vježbu “Brzi odgovor 21” Predsjedništvo BiH je odobrilo u februaru 2020. godine. Ona je dio velike multinacionalne vježbe koju Zapovjedništvo OS SAD za Evropu i Afriku provodi povezujući četiri različite vježbe na evropskom tlu.

Prihvati notifikacije