Svijet

POGINULE DVIJE OSOBE Policija otkrila ko je kriv za tešku saobraćajnu nesreću u Zagrebu

Tri dana nakon saobraćajne nesreće koja je šokirala Zagreb i u kojoj su na Zagrebačkoj aveniji u nedjelju ujutro stradali biciklista Vinko Dizdar (68) i Matija Podhraški(24), policija je zahvaljujući snimku uspjela rekonstruisati ko je kriv za nesreću.

POGINULE DVIJE OSOBE Policija otkrila ko je kriv za tešku saobraćajnu nesreću u Zagrebu
FOTO: D. MILENKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema saznanjima policije kriv je biciklista koji je na crveno svjetlo na biciklističkom prelazu prelazio Zagrebačku aveniju u smjeru sjevera.

– U nastavku provođenja kriminalističkog istraživanja, kroz uvid u dostupne i do sada prikupljene relevantne činjenice bitne za utvrđivanje okolnosti ove teške saobraćajne nesreće, uvidom u snimak kojom raspolaže policija, utvrđeno je da je u samom trenutku nesreće biciklista prelazio put preko obilježenog pješačkog prelaza u trenutku dok je za njegov smjer kretanja u tom dijelu bilo upaljeno crveno na semaforu.

Pročitajte još

Policija nastavlja istraživanje u smislu prikupljanja dodatnih činjenica kroz razgovore sa svjedocima te dodatna vještačenja s ciljem utvrđivanja svih okolnosti koje su za posljedicu imale dvije stradale osobe u saobraćaju. 

Po završetku kriminalističkog istraživanja nadležnom državom tužilaštvu dostaviti će se Poseban izvještaj o utvrđenom, objavila je policija, piše Jutarnji list.

Prihvati notifikacije