Hronika

POGINUO NA LICU MJESTA Objavljeni detalji teške saobraćajke u kojoj je glumac Josip Zovko izgubio život

Splitski glumac Josip Zovko (48) poginuo je juče oko 15 sati na magistralnom putu M-6 Grude – Gorica, u mjestu Grudsko Vrilo, kada je, iz za sada neobjašnjivih razloga, svojim “alfa romeom” splitskih oznaka prešao u suprotnu traku u blagom zavoju.

POGINUO NA LICU MJESTA Objavljeni detalji teške saobraćajke u kojoj je glumac Josip Zovko izgubio život
FOTO: PRIVATNA ARHIVA-AVAZ/RAS SRBIJA

U tom trenutku Zovko svojim vozilom udara u “mercedes” imotskih registarskih oznaka, kojim upravlja M. G. iz hercegovačkog mjesta Gorica, a koje se normalno kreće svojom saobraćajnom trakom u trenutku udara Zovkinog vozila u njegovo, javlja Slobodna Dalmacija.

Zovko je od siline udara poginuo na licu mjesta, a povrijeđeni M. G. je prebačen najprije u Dom zdravlja Grude, a potom i u SKB Mostar, gdje je hospitalizovan.

Tijelo pokojnog Zovka je odmah nakon nesreće prebačeno u mrtvačnicu Bijeli Brijeg u Mostaru, a sutra će se obaviti obdukcija, nakon koje će se saznati od kojih je povreda preminuo splitski glumac imotskih korijena.

Pročitajte još

Prema nalogu dežurnog istražitelja, oba vozila hrvatskih registarskih oznaka koja su učestvovala u nesreći prebačena su u prostor PU Grude, gdje će se ovih dana obaviti vještačenje oba vozila.

Tek kada se obavi obdukcija, moći će se organizovati sahrana pokojnog Zovka.

Zovko je rodom iz Berinovca (opština Lokvičići) i uvijek je isticao da voli svoj imotski kraj. Odigrao je više od 50 uloga, pozoršnih i filmskih, u posljednje vrijeme je i režirao, prenosi Avaz.