Hronika

POGLEDAJTE VIDEO AKCIJE "STORIDŽ" MUP RS pronašao štek sa više stotina kilograma skanka

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP danas su u akciji kodnog naziva "Storidž" zaplijenili više stotina kilograma skanka na području Gradiške.

POGLEDAJTE VIDEO AKCIJE "STORIDŽ" MUP RS pronašao štek sa više stotina kilograma skanka
FOTO: SRNA

Tokom akcije izvršena su tri pretresa, a na jednoj od lokacija u pomoćnom objektu pronađeno je više desetina paketa droge.

Skank ili genetski modifikovana marihuana bila je upakovana u pakete za dalju prodaju.

Pročitajte još

Načelnik Odjeljenja MUP Republike Srpske za odnose sa javnošću Mirna Miljanović rekla je danas da je u akciji “Storidž” pronađena velika količina droge skank i da se procjenjuje da je riječ o nekoliko stotina kilograma, te da sve upućuje da se radi o vjerovatno najvećoj zapljeni ove vrste droge na području Republike Srpske.

Miljanovićeva je istakla da su u toku pretresi na tri lokacije na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška i da je na jednoj od tih lokacija pronađena velika količina skanka.

– Sobzirom da su pretresi još uvijek u toku, više informacija biće u toku dana – rekla je novinarima Miljanovićeva.

Ona je dodala da akciju “Storidž”, usmjerenu na otkrivanje krivičnih djela neovlaštenog prometa opojnih droga, sprovode službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Srpske pod nadzorom Tužilaštva BiH.