Hronika

POJAČANE KONTROLE U Beogradu za četiri sata otkrivena 52 vozila sa isteklom registracijom

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu u toku pojačane akcije kontrole, uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim informacionim sistemima, danas su za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona naljepnica, saopštio je MUP.

POJAČANE KONTROLE U Beogradu za četiri sata otkrivena 52 vozila sa isteklom registracijom
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zamjenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole pored prekršaja isteka registracione naljepnice, otkriveno i pet prekršaja nekorišćenje sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Pročitajte još

Vozila opremljena modernom i savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere osobe i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, kao pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo i pravovremeno stigle na lice mjesta.

Prihvati notifikacije