Banjaluka

Pojačanje Stanivukovićevog tima: Gradonačelnik Banjaluke predstavio NOVE SARADNIKE

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, predstavio je danas svoje nove saradnike.

Pojačanje Stanivukovićevog tima: Gradonačelnik Banjaluke predstavio NOVE SARADNIKE
FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRBIJA

Nenad Baroš, Valentina Aničić, Maja Miljević i Mirna Savić Banjac, postaju dio Stanivukovićevog tima, dok je Bojan Kresojević, koji je do sada obavljao ulogu savjetnika za ekonomska pitanja, postao prvi gradski menadžer.

– Mom timu je trebalo pojačanje, pa tako danas možemo s ponosom da predstavimo ove ljude. Naš Tim za reviziju je radio mnoge stvari, dobijamo mnogo materijala koji je osjetljiv, pa mi je trebalo pojačanje iz pravne struke, što ovdje dovodi doktora pravnik nauka, Nenada Baroša – istakao je Stanivuković.

S obzirom na to da je cilj nove gradske administracije da napravi zaokret u kulturi i socijalnoj politici, Stanivuković ističe da će za ta pitanja biti zadužena Mirna Savić Banjac.

FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SANJA KRASIĆ/RAS SRBIJA

Na mjesto savjetnika gradonačelnika za ekonomska pitanja dolazi Valentina Aničić, student generacije na Ekonomskom fakultetu.

Istakao je da gradska administracija postavila nove ciljeve kada je riječ o privredi i preduzetništvu, te da je važno da Banjaluka dobije nove investicije i nova radna mjesta.

-Neko ko je razvio sopstveni “Startup”, neko ko je završio poslovnu školu za preduzetništvo, ko ima iskustvo i IT sektoru na vodećim pozicijama je Maja Miljević. Njen zadatak u kratkom roku će biti otvaranje kancelarije za sve preduzetnike i privrednike – rekao je Stanivuković.

Pročitajte još

Stanivuković je podsjetio na to da skupštinska većina nije odobrila prijedlog da Milada Šukalo postane njegov zamjenik, ali da je ona danas važan dio njegov tima kao savjetnik za društvene djelatnosti, te da mu pomaže oko mnogih suštinskih pitanja.

Ipak, iz razloga što zvanično nema svog zamjenika, Gradska uprava je dobila novu poziciju gradskog menadžera, koja će biti povjerena Stanivukovićevom dosadašnjem savjetniku za ekonomska pitanja, Bojanu Kresojeviću.

– Prvi gradsku menadžer, otkad Banjaluka postoji, postaje Bojan Kresojević, koji je dokazao sve svoje kompentencije. Njegov zadatak će biti da ubrza Gradsku upravu, da pomogne pri koordinaciji svih odjeljenja, da napravi reformu, novu sistematizaciju koju ćemo dobiti u septembru – rekao je Stanivuković.

Naglasio je da je zadovoljan rezultatima koje je postigao sa prvom postavkom saradnika.

-S ponosom mogu da kažem da smo napravili uštede od preko osam miliona KM. U prvih osam mjeseci smo povećali prihode za preko 4 miliona KM, a važno jeda uzmemo u obzir činjenjicu da budžet imamo tek tri mjeseca – rekao je Stanivuković.

Istakao je da njegov tim čine ljudi koji nemaju člansku kartu.

Kresojević je istakao da mu je velika čast što mu je povjerena uloga prvog gradskog menadžera.

– Ova uloga podrazumijeva obavezu i odgovornost koju imam prema gradonačelniku, ali i prema građanima Banjaluke. Garantujem da ću uložiti vrlo naporan rad, staviti na raspolaganje sve sopstveno znanje i iskustvo koje sam stekao – rekao je Kresojević.

Istakao je da je na strateškom planiranju napravljena lista od 40 projekata, te da će se potruditi da budu i realizovani u što kraćem roku.

Prihvati notifikacije