Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BURNO U DOBOJU Pojedini članovi SP NASILNO UŠLI u salu, STIGLA I POLICIJA (VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: RTRS/screenshot

Član Socijalističke partije (SP) Ratko Jokić danas je u Doboju zajedno sa pristalicama nasilno ušao u salu u kojoj treba da bude održana sjednica Glavnog odbora SP.

Jokić je ranije rekao da mu nije dozvoljen ulazak u salu gdje treba da bude održan Glavni odbor.

U sali se osim uniformisanih policajaca nalaze i inspektori u civilu Policijske uprave Doboj.

Srđan Todorović, organizator sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije u Doboju zamolio je članove Gradskog odbora Banjaluka da napuste salu da bi se mogla održati sjednica.

Kako javlja N1 on kaže da je prenio poruku pripadnika MUP RS da ukoliko ne oslobode salu, policija će morati da reaguje.

Jokić je okupljenima ispred sale gdje treba da bude održan Glavni odbor rekao da, prema Statutu partije, ima pravo da prisustvuje sjednici.

Foto: RTRS/screenshot

Sjednica Glavnog odbora Socijalističe partije održava se danas u Doboju.

Sjednica se održava nakon što je iz Socijalističke partije predsjednik Petar Đokić isključio predsjednika Gradskog odbora u Banjaluci Gorana Selaka, šefa Кluba poslanika u Narodnoj skupštini Maksima Skoku i bivšeg ministra Milenka Savanovića.

 

Kako prenosi RTRS Željko Grbić, sekretar GO SP Banjaluka, istakao je da on i ostali nezadovoljni članovi traže poštovanje Statuta stranke i tvrde da Selak, Skoko i Savanović nisu isključeni.

Nakon Đokićeve odluke, članovi partije koji joj se protive, održali su ispred stranačkih prostorija u Banjaluci skup podrške isključenim članovima.

Foto: RTRS/screenshot

U izjavi za RTRS, Đokić je rekao da taj skup nije organizovala stranka, i da su, prilikom njegovog sazivanja, zloupotrijebljeni lični podaci članova.

– Njihov pokušaj destabilizacije partije nije i neće uspjeti – rekao je Đokić.

Selak je ranije najavio dolazak na sjednicu Glavnog odbora, iako nije pozvan.

(Srna, N1, RTRS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO