Politika

"Pokazatelji su jako dobri" Brnabićeva poručuje da se provjerava efektivnost svih vakcina u Srbiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se radi istraživanje efikasnosti, odnosno efektivnosti svih vakcina koje su u upotrebi u Srbiji, i da su pokazatelji jako dobri.

"Pokazatelji su jako dobri" Brnabićeva poručuje da se provjerava efektivnost svih vakcina u Srbiji
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Radi se istraživanje svih vakcina koje imamo i kojima vakcinišemo stanovništvo, radimo to i za Sinofarm, Fajzer, Sputnjik i AstraZeneka vakcinu, i u ovom trenutku pokazatelji su jako dobri, rekla je Brnabić novinarima na aerodromu upitana da li se u Srbiji radi istraživanje efektivnosti kineske vakcine.

Pročitajte još

Na pitanje da li se razmatra da građani koji poslije 40 dana od druge doze nisu razvili dovoljan nivo antitela prime treću dozu kineske vakcine, Brnabić je rekla da bi sve što se tiče eventualne treće doze otavila stručnim službama, koje savjetuju vladu i Krizni štab.

– U ovom trenutku, se ne razmatra davanje treće doze, ali ako to bude preporuka samog proizvođača, to će biti uzeto u obzir. Dakle, preporuka proizvođača i analize koje mi radimo, ALIMS, Krizni štab i naše Nacionalno tijelo za imunizaciju – rekla je Brnabić.

Prihvati notifikacije