Sudbine

Pokažimo humanost: Pomozimo Jelici Kovačević koja boluje od cerebralne paralize da ode na liječenje

Pomozimo Jelici da ode na tretman matičnim ćelijama!

jelica kovačević
FOTO: FONDACIJA POKRENI ŽIVOT/ FACEBOOK SCREENSHOOT

Jelica Kovačević je rođena 22.04.1981. godine u Pančevu, i od rođenja boluje od cerebralne paralize. U šestoj godini života prvi put staje na noge uz pomoć roditelja.

– Moje zdravstveno stanje iz dana u dan se pogoršava… Prva transplatacija matičnim ćelijama izvršena u Ukrajini imala je ogroman učinak i nakon toga sam se samostalno kretala, nije postojao veliki spazam mišića, mogla sam se mnogo više posvetiti djetetu! Zbog aktuelne situacije u Ukrajini kada je došlo vrijeme za drugu transplataciju ja nisam otišla… kako vrijeme prolazi moje zdravstveno stanje je sve lošije!

Jelica i pored svih napora i prepreka teži ka boljem i kvalitetnijem životu. Saznanje za kliniku EmCell u Kijevu u Ukrajini 2013. godine joj vraća nadu. Porodica je poslala dokumentaciju i dobila pozitivan odgovor.

Navodi da je prikovana za invalidska kolica i da joj je preostalo samo da gleda u svog sina kako odrasta!

– Šansa da ponovo odem na transplataciju u Ukrajinu sada postojo jer je klinika nastavila sa radom, ali za odlazak je potrebno imati 22.000 evra. Toliko košta transplatacija sa pratećim troškovima. Molim vas, ko je god u mogućnosti neka mi pomogne kako bih nastavila dostojan život majke i žene – kaže Jelica.

Porodica je do sada liječenje finansirala sama, ali nažalost sada im je potrebna pomoć svih nas. Novčana sredstva su potrebna za tretmane matičnim ćelijama u Kijevu, putne troškove i smještaj, piše Blic.

Dinarski račun: 160-6000001617064-21

Devizni račun: 160-6000001604771-40

IBAN: RS35160600000160477140

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Unaprijed zahvalna Jelica Kovačević

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije