Društvo

(FOTO) "Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi" Dvojica mladića oduševili sugrađane i društvene mreže gestom kakav odavno nije viđen

Sa dolaskom prvog snijega, stanovnici mjesne zajednice Centar 2, Novo Brčko, postavili su tablu za pomoć komšijama u potrebi, naročito u ovim zimskim danima.

CENTAR BRČKO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Fotografija obajvljena na društvenim mrežama veoma brzo je osvojila simpatije, a mnogi su se pitali ko je i sa kakvom motivacijom postavio tablu humanosti.

“Ako imaš donesi, ako nemaš ponesi”, natpisi su na improvizovanim policama na koje ljudi mogu da ostave namirnice za svoje sugrađane, a oni kojim je potrebna da je uzmu bez bilo kakvog stida.

Pročitajte još

-Nadamo se da će pomoć koju ćemo na ovaj način pružiti pronaći put do onih kojima je ona zaista potrebna. Takođe, nadamo se da će ovaj primjer slijediti i ostali, kako bismo ugrijali stomake, ali i srca, onima kojima je pomoć potrebna – kažu za nula49. com Marko Jurošević i Željko Novaković, autori ovog nesvakidašnjeg djela humanosti, inače stanovnici ove mjesne zajednice.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije