Regioni

Pokloni za PRVE BEBE rođene u 2019. u Bijeljini, Tesliću i Milićima

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić darovao je danas sa 1.000 maraka prvorođenu bebu u gradu ove godine Lanu Cvijanović u naselju Dvorovi.

Pokloni za PRVE BEBE rođene u 2019. u Bijeljini, Tesliću i Milićima
FOTO: SRNA

Sa željom da se što više djece rađa u Bijeljini i cijeloj Republici Srpskoj Mićić je poklon Gradske uprave uručio majci Suzani Stevanović.

Prema njegovim riječima, mlada žena je viši asistent na Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini koju je grad stipendirao tokom školovanja, a Lana je njena treća kćerka.

Stevanovićeva je rekla novinarima da je presrećna što je treći put postala majka, navodeći da je prvu kćerku rodila na osnovnim studijama sa 22 godine, drugu tokom master studija sa 28 godina i treću na doktorskim studijama sa 32 godine.

I načelnik opštine Teslić Milan Miličević darovao je danas provorođenu bebu u Novoj godini u ovoj opštini. Riječ je o Lazaru Trivunoviću koji je na svijet došao 1. januara, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Foto: Srna
Foto: Srna

Tokom posjete porodici Trivunović, Miličević je rekao da lokalna uprava nastavlja sa šestogodišnjom tradicijom da prvorođeno dijete u Novoj godini i njegova porodica bude simbolično nagrađena, te poželio da se broj novorođenčadi značajnije poveća.

I ove godine smo na najljepšem godišnjem zadatku koji ima načelnik opštine, a to je posjeta prvoj rođenoj bebi. Ove godine to je dječak Lazar, a njemu i roditeljima želim dug i srećan život, mnogo zdravlja i osmjeha na licu – rekao je Miličević.

Milicu Palangetić, prvu bebu rođenu u ovoj godini u porodilištu Specijalne bolnice iz hirurških oblasti “Boksit” u Milićima, prvi su sa po 1.000 KM darovali načelnik Milića Momir Lazarević i predsjednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić.

– Prva beba u ovoj godini rođena je 3. januara, od majke Bojane Palangetić. Teška je 3.220 grama i duga 50 centimetara. Porod je protekao uredno – rekla je Srni načelnik porodilišta Sanja Kalajdžić.

Vlaseničanki Bojani Palangetić (26) ovo je prva beba.

– Zadovoljana sam uslugom u ovom porodilištu i ljubaznašću osoblja i kada opet budem odlučila da rodim bebu, rodiću je ovdje – rekla je Bojana Palangetić Srni.