Gradovi

Pokosili travu, ali je nisu uklonili: Učesnike obilježavanja Dana pobjede u Prijedoru je dočekao ovakav prizor kod spomenika NOR

Oko spomenika Narodnooslobodilačkoj borbi u parku na Pećanima u Prijedoru, učesnike obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom dočekala je i svježe pokošena, ali ne i uklonjena trava.

Pokosili travu, ali je nisu uklonili: Učesnike obilježavanja Dana pobjede u Prijedoru je dočekao ovakav prizor kod spomenika NOR
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Dok su vijenci položeni ispred spomenika i poruke slobode i mira poslate sa ovog mjesta, bilo je i onih koji su primjetili da ovaj javni prostor nije uređen za ovaj veliki dan.

Pojedini posjetioci i učesnici današnjeg obilježavanja zaključuju da je bilo bolje da nije ništa ni košeno, nego što je pokošena visoka trava i potom ostavljena oko spomenika.

Primjećuje se da je pokošen samo ovaj dio parka gdje je spomenik, dok je ostatak parka i dalje nepokošen.

Iz Udruženja za očuvanje tradicije kažu da su nadležne u Gradskoj upravi prije pet, šest dana obavijestili da je park nepokošen iako se bliži veliki praznik.

Ništa bolja slika danas nije ni oko dječijeg igrališta koje je odmah pored spomenika. Ispred većeg broja sprava za igranje su lokve i blato tako da im mališani ne mogu prići. Tako je poslije svake kiše, iako bi ovaj problem mogao biti riješen makar nasipanjem pijeska. Odvod u koritu na jedinoj česmi u parku je začepljen.