Banjaluka

Pokrenut proces PRESLAGIVANJA NOVCA u gradskoj kasi: Rebalans budžeta na ljeto pred odbornicima

Prijedlog rebalansa budžeta grada bi trebalo da se nađe pred odbornicima za najkasnije dva mjeseca.

Pokrenut proces PRESLAGIVANJA NOVCA u gradskoj kasi: Rebalans budžeta na ljeto pred odbornicima
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Prioritet je da se obezbijedi novac koji nedostaje za održavanje puteva, rasvjete te javne higijene, dok je isplata jednokratne novčane pomoći zdravstvenim radnicima i porodiljama stavljena na čekanje.

Ovaj zaključak se može izvući iz informacija koje stižu iz Gradske uprave.

Iako je nakon puno natezanja i turbulencija Banjaluka tek nedavno dobila budžet za ovu godinu, savjetnik gradonačelnika za finansije Bojan Kresojević je potvrdio da su uveliko pokrenuli proces „preslagivanja sredstva“ u gradskoj kasi.

Prioritet je, kako kaže, da se nadoknadi nedostatak novca koji je „oduzet nezakonitim amandmanima skupštinske većine i koji ugrožavaju funkcionisanje grada“.

– Spremamo sve da prijedlog rebalansa bude gotov za najkasnije dva mjeseca, ali ne isključujem mogućnost da se realizuje i ranije. Sve zavisi od okolnosti koje iz dana u dan mijenjanju – naveo je Kresojević.

Amandmani

Kazao je da su amandmani opozicije napravili velike probleme, ionako problematičnim gradskim finansijama.

– Budžet koji je predložen i onaj koji je usvojen se značajno razlikuju na pojedinim stavkama, što će definitivno ugroziti funkcionisanje nekih djelatnosti Grada. Mi smo u startu predložili smanjene iznose, jer nismo imali izbora. Ova godina je teža, jer nemamo moratorijuma na otplatu kredita, nismo emitovali obveznice i samim tim teža je situacija. Kod formiranja budžeta smo se uklapali kako smo mogli i sve što smo mi već umanjili, oni su amandmanima dalje smanjili, što nije relano već destruktivno – naglasio je Kresojević.

FOTO: A. ČAVIĆ /GRAD BANJALUKA
FOTO: A. ČAVIĆ /GRAD BANJALUKA

Kaže da se amandmanima djelovalo „sistemski na komunalnu i saobraćajnu infrastrukturu“.

– Tako su u segmentu održavanja puteva imali smanjenje sa 2,8 miliona KM na 1,1 milion KM, dok je prošle godine izvršenje bilo sedam miliona KM. To znači da takvi amandmani definitivno predstavljaju nemogućnost izvršavanja tog dijela zakonske obaveze grada, koja znači održavanje infrastrukture – rekao je savjetnik za finansije gradonačelnika.

Kresojević je naveo da su amandmanima smanjeni izdaci za komunalnu opremu, kao što je nabavka klupa, kontejnera i slično sa predloženih 100.000 KM na 10.000 KM, a prethodne godine je na toj stavci bilo 400.000 KM.

– Imamo tu i rashode za tekuće održavanje javne rasvete. Bilo je predviđeno 290.000 KM, a poslije usvajanja amandmana ostalo je 120.000 KM. Treba naglasiti da je prva dva mjeseca već potrošeno 60.000 KM. Nemam podatke za ostale mjesece, ali računam da je do ovog momenta potrošeno već ukupno svih 120.000 KM. Za održavanje javnih površina bilo je predviđeno 1,3 miliona KM što je zaista skroman iznos, možda čak i prenisko jer je u prethodne tri godine za ovu stavku bilo predviđeno 1,8 miliona KM. Amandmanima je i tih 1,3 miliona KM smanjeno na milion – rekao je on.

Intervencije

Dodao je da to sve „vodi ka kolapsu te da će se morati intervenisati kroz rebalans ili kroz realokacije u budžetu“.  

Postavlja se pitanje na koji način će se to postići?

Grad je s jedne strane u obavezi da obezbijedi sredstva za održavanje infrastrukture, a sa druge strane tu je i isplata jednokratne novčane pomoći za porodilje i zdravstvene radnike.

Ti drugi izdaci su postali sastavni dio budžeta kroz usvojene amandmane skuštinske većine. 

Pročitajte još

Još jedna prepreka su i usvojeni amandmani na izvršenje budžeta grada. Po njima se mora tražiti saglasnost Skupštine grada za realokaciju sredstava u gradskoj kasi, što ranije nije bio slučaj, jer je taj dio posla bio u rukama gradonačelnika.

Kresojević  je napomenuo da se priprema inicijativa za ocjenu ustavnosti amandmana, skupštinske većine. Naglasio je i da će biti veliki izazov za gradsku administaciju da nadoknadi novac, koji će trebati za održavanje infrastrukture te da će u slučaju potrebe koristiti i mogućnost realokacije.

– Ako biramo između kršenja Odluke o izvršenju budžeta ili kršenja zakonskih obaveza Grada, mislim da je jednostavan izbor. Odluka o izvršenju budžeta je nezakonita. Nadležnost za izvršenje budžeta je u rukama gradonačelnika, ali je tom Odlukom sve stavljeno u nadležnost Skupštine grada. To pitanje nije u nadležnosti Skupštine grada, a gradonačelnik je dužan u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi da obustavi od izvršenja one akte koji nisu u skladu sa zakonom. Sada je samo pitanje u kom momentu će se ukazati neophodnost da se neki problem riješi realokacijom novca, a to može biti za deset do 15 dana – rekao je Kresojević i potvrdio da će ta pitanja rješavati „mimo Skupštine grada“.

FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Na pitanje da li će biti potrebno zaduženje, kako bi se pokrile sve potrebe, uključujući novac za održavanje grada, ali i jednokratne pomoći, Kresojević kaže da “ekonomski gledano to ne bi bio baš mudar potez“.

– To ne bi bilo dobro za građane da jednokratnu novčanu pomoć finansiramo iz kredita. To bi bilo isto kada bi vi podigli kredit i tim novcem počatili komšije. To je lijep gest, ali to se ne radi iz kredita, već kada su dobri uslovi. Sačekaćemo sa isplatama te jednokratne pomoći,  dok ne vidimo, kako će proći ocjena ustavnosti i tek kada podmirimo sve zakonske obaveze grada – naveo je on.

Pad prihoda od poreza na nepokretnost

Bojan Kresojević upozorava da se generalno očekuje pad prihoda od poreza na nepokretnost, ali da taj pad možda i neće iznositi četiri miliona KM, kako je ranije najavljivano. – Naplata tog prihoda ne ide uvijek za kalendarsku godinu, za koju se izdaju računi već se dio naplati, na primjer u ovoj godini, a drugi dio u idućoj. Zato očekujemo da će nešto od tog prihoda iz prošle godine biti naplaćeno u ovoj godini pa očekujemo da pad ovih prihoda neće biti izražen u toj mjeri – naveo je on.