Politika

"Pokušaj trgovine iza scene" Ivanić o Dodiku i Izbornom zakonu BiH, pa se dotakao izlaska na birališta

Ako Dodik donese svoj zakon i odluči da radi izbore pod patronatom RIK, to će biti prevelik izazov, na te izbore opozicija ne bi trebala ići, jer šta god da uradite – biće pečat da je Dodik pobijedio.

Mladen Ivanić
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Rekao je to počasni predsjednik PDP, Mladen Ivanić.

Ivanić kaže da ne zna šta će biti kada je u pitanju Izborni zakon Republike Srpske, koji vlast najavljuje kao odgovor na “Šmitov nametnuti Izborni zakon BiH”.

– Kada je Dodik u pitanju, ne možete nikad predvidjeti. Nekad toliko zagalami, pa vi vjerujete da će on nešto usvojiti, i onda jednostavno samo skine tu temu s dnevnog reda. Gdje je danas agencija za lijekove Republike Srpske, čak i zakon postoji koji se ne primjenjuje, gdje je vojska Republike Srpske koju je on bombastično najavio prije godinu-dvije – nema je. On sada ima drugačiju dilemu – ili će prihvatiti Šmitov nametnuti zakon, ili će ići na svoj zakon. Djeluje da je odlučio da ide na svoj zakon, ne kažem da će, jer ne bi bilo prvi put da odustane. Možda je to njegov pokušaj trgovine iza scene – objašnjava Ivanić.

Pročitajte još

Ako Dodik donese svoj zakon, kaže Ivanić, i odluči da radi izbore pod patronatom RIK, to će biti prevelik izazov, na te izbore opozicija ne bi trebala ići, jer šta god da urade – biće pečat da je Dodik pobijedio.

O mogućoj eliminaciji Dodika s političke scene Iavnić kaže da je najbolje da tu odluku donesu glasači, prenosi BN.

– Oni su je sigurno donosili na prošlim i pretprošlim izborima, samo što su pokradeni pa njihova volja nije dovedena do kraja. S potpuno regularnim izborima – to je završeno, on odlazi s političke scene. On toliko voli vlast da će sigurno učiniti sve da ostane na vlasti i neće prihvatiti odluku – ako mu se eventualno i bude zabranilo političko djelovanje – zaključio je Ivanić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu