Hronika

"Pokušao je da otme dijete" Putnica iz taksija koju je oteo ubica iz Mladenovca nakon krvavog pira otkrila nepoznate detalje kobne noći (FOTO)

Ok, ljubavi spasićemo bebu, jezive su riječi koje je masovni ubica Uroš Blažić, nakon što je poubijao devotoro mladih u selima oko Mladenovca uputio djevojci u čiji je taksi upao dok je bježao od policije.

Počinilac masovnog ubistva u Mladenovcu
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Više od četiri mjeseca je prošlo od kada je Uroš Blažić (20) započeo svoj krvavi pir u kome je ubio devotoro mladih starosti od 15 do 26 godina, a teško ranio još 13 osoba u mjestima Malo Orašje i Dubona.

Nakon što je obavio masakr, ubica Uroš Blažić, bježeći od policije, sakrio je oteti automobil, a zatim se pješke uputio ka naplatnoj rampi Mali Požarevac. U koloni vozila koji su čekali da izađu na auto-put ka Beogradu posljednji u nizu bilo je taksi vozilo, a u njemu Jelena Ajdinović, koja je otkrila nepoznate detalje te kobne noći.

Žena pozira
FOTO: INSAJDER/YOUTUBE/SCREENSHOT

“Mladić istrčava iz šume i ulazi u moje vozilo”

Jelena je te večeri krenula taksijem iz Smedereva kod svog momka na Ub. Vozio ju je čovjek koga zna od ranije, a kako je rekla u svojoj ispovijesti, ni slutila nije da će momak koji se teturao iz šumarka ući u njeno vozilo i da će upravo on biti masovni ubica koga u tom momentu traži 600 pripadnika ministarstva unutrašnjih poslova.

– Vidjela sam mladića, istrčava iz šumice, prelazi ulicu, trči. Mislila sam da radi na naplatnoj rampi. Nisam ni sanjala da će on ući u naše vozilo – započinje svoju ispovijest Jelena.

Kako kaže, u taksi na zadnje sjedište ulazi Blažić naoružan sa dvije bombe.

– Rekao je – vozi taksi ili ću da bacim bombu, ubio sam toliko i toliko ljudi – kaže Ajdinović.

Po naredbi taksista skreće na seoski drum. Dalje planira i otmicu još jednog dječaka koji je vozio bicikl na putu.

– Taksista je skrenuo, išli smo kroz neke šumice. Uroš je htio da uzme i jednog dječaka. Rekla sam mu da nije potrebno i da treba da ispravlja svoje greške, a ne da prvi još veće – prisjeća se Jelena.

Ni Jelena ni taksista nisu znali za masakr kada je Blažić ušao u vozilo

U momentu kada je Blažić ušao u vozilo ni Jelena ni taksista nisu znali šta se dešava. Zbog većeg prisustva policije mislili su da se desila saobraćajna nesreća. U vozilu im je ispričao šta je uradio.

– Da je ubio ljude jer su ga dirali, provocirali, pričao je o nekim stanovima, da njegov otac nije dobio. Slagala sam da sam u drugom stanju, da bi, ako ne vidi smisao da spase mene i taksistu, spasao bebu. On je rekao “ok ljubavi, spasićemo bebu”, jer je vidio policiju. Rekao je da ako nas zaustavi policija da kažem da sam ja njegova supruga, da sam u drugom stanju i da idemo kod ljekara. Rekla sam mu da ako njega budemo prvo vozili ima da kasnim baš dugo kod vjerenika, a on će to da prijavi i Blažić pristaje da ide ka Ubu – prisjeća se Jelena.

Poziv od centrale samo uznemirio ubicu

U toku vožnje taksista prima poziv iz centrale.

Pročitajte još

– Pitali su ga da li zna nešto, on je rekao da ne zna mnogo. Uroš je počeo da paniči kada je taksista spustio slušalicu. Rekla sam mu da ti nije ništa strašno i da je morao da kaže jer je vidio policiju – prisjeća se Jelena.

Po ulasku u Ub Blažić joj je rekao da pazi šta radi i da ni slučajno ne zove policiju.

– Rekao mi je da tek za jedno mjesec mogu da ga dam u novinama i da kažem da je on kralj i car – prisjeća se Jelena.

Svjedočili Blažićevi roditelji

Za to vrijeme, dok se Blažić vozio ka Kragujevcu, policija je pretresala teren oko Mladenovca i Smedereva. Upali su i u kuću njegovih roditelja, koji su bili zatečeni situacijom. Kako kažu nadležni, roditelji Uroša Blažića nisu bili upućeni u namjere svog sina.

Tek kada je taksista ostavio Blažića na ulazu u naselje Grošnice pozvao je policiju, prenosi Blic.

Od nesrećnog taksiste Uroš je uzeo i 3.000 dinara (oko 30 evra) da bi se sakrio u dvorišni objekat imanja svog ujaka, gdje je i uhapšen.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije