Hronika

POKUŠAO OTETI NJENOG LJUBIMCA Muškarac koji je SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO PSA napao djevojku u Sarajevu

Nepoznati muškarac koji je u aprilu ove godine seksualno zlostavljao psa u centru Sarajeva sinoć je napao djevojku sa psom takođe u centru grada. Prema riječima policije i napadnute djevojke, muškarac je želio oteti njenog psa te je fizički nasrnuo na nju.

POKUŠAO OTETI NJENOG LJUBIMCA Muškarac koji je SEKSUALNO ZLOSTAVLJAO PSA napao djevojku u Sarajevu
FOTO: KLIX/RAS SRBIJA

Prema informacijama koje smo dobili od napadnute djevojke, čiji je identitet poznat redakciji Klixa, muškarac ju je napao ispred Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu: “Napao me uz tvrdnju da je moj pas zapravo njegov, ponavljajući kako sam ga ukrala. Vukao je mog psa za ogrlicu tako jako i nasilno da se pas podizao sa zemlje i počeo se gušiti. Dok sam pokušavala odbraniti svog psa, muškarac me fizički napao”.

Dodaje kako joj je na ulici pomogao mladi par i jedan stariji čovjek, nakon čega je pozvala policiju.

Dok smo čekali policiju, ispostavilo se da je nasilnik odlučio da me prati. Srećom, policija je reagovala veoma brzo i profesionalno – govori te dodaje kako je uskoro utvrđeno da se radi o istom muškarcu koji je u aprilu 2019. uhapšen zbog silovanja psa u centru Sarajeva.

Portparol Operativnog centra MUP KS Mirza Hadžiabdić potvrdio je slučaj i rekao kako je policija privela muškarca i zabilježila slučaj.

– Napad se jeste dogodio, muškarac je uhapšen i odveden u MUP. Nakon ispitivanja je pušten na slobodu – kratko je objasnio Hadžiabdić.