Društvo

Poledica u višim predjelima: Magla u kotlinama, vozačima se savjetuje maksimalan oprez uz obaveznu zimsku opremu

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH ima poledice u višim planinskim predjelima, preko prevoja, mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima.

Magla na putevima
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RINGIER

U kotlinama i uz riječene tokove, smanjena je vidljivost zbog magle, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske posebno izdvajaju šire područje Prijedora.

Magla smanjuje vidljivost i na putevima na području Ključa, Sanskog Mosta, Banovića, Gradačca i Kalesije u FBiH.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona, a posjedovanje zimske opreme je obavezno.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na dionicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica”, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča, u mjestu Kostajnica, grad Doboj.

Klizište

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji dionice magistralnog puta Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim saobraćaja.

Radovi su u toku na dionicama magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan, Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i Han Pijesak dva – Sokolac.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Pročitajte još

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Izmijenjen je režim saobraćaja na putu Prijedor tri – Koprivna, gdje su u toku radovi.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH (Stara Rijeka) izmijenjen je režim saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je usporen.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim saobraćaja.

Zbog opasnosti od klizišta na dioonici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zabrana

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH (Podkozara) – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore (Metaljka).

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Na području FBiH u toku su radovi na magistralnim putevima Jablanica – Mostar, Novi Travnik – Bugojno, Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most i Čevljanovići – Nišići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije