Hronika

POLICAJAC UHAPŠEN U TUZLI Osumnjičen za nasilje u službi i nezakonito hapšenje

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) juče su u Tuzli uhapsili 24-godišnjeg muškarca inicijala T.O., mlađeg policijskog službenika koji je zaposlen u Policijskoj stanici Istok, zbog sumnje na zlostavljanje u službi i nezakonito hapšenje.

POLICAJAC UHAPŠEN U TUZLI Osumnjičen za nasilje u službi i nezakonito hapšenje
FOTO: H.M./KLIX.BA

Iz Službe za odnose s javnošću Uprave policije MUP TK kratko su potvrdili da je njihov policijski službenik uhapšen, ali da ne mogu davati više informacija jer oni nisu nadležni u ovom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Klix, u ovom slučaju sporna je jedna saobraćajna kontrola u kojoj je uhapšen Mujaga Begić, inače suprug zamjenice glavnog tužioca Tužilaštva TK Mirzete Begić.

Pored T.O. službenici Federalne uprave policije uhapsili su kolegu s kojim je zajedno obavljao saobraćajnu kontrolu, ali je on nakon saslušanja pušten na slobodu i njemu će biti dodijeljen status svjedoka, piše Klix.

Nezvanično, prema iskazu kolege T.O., Mujaga Begić je zbog naročito drskog ponašanja i omalovažavanja službene osobe priveden u prostorije Policijske stanice. Međutim, druga strana, odnosno Mujaga Begić te navode je demantovao obrazloživši da je nezakonito uhapšen, kao i da je maltretiran.