Hronika

Policija provjerava imovinu estetskog kasapina: Pod lupom stan od 270.000 evra i skupi "mercedes"

Ukoliko se utvrdi da je lažni hirurg, inače maser iz Batajnice Sava Knežević imovinu stekao na nelegalan način, biće optužen i za pranje novca.

Policija provjerava imovinu estetskog kasapina: Pod lupom stan od 270.000 evra i skupi "mercedes"
FOTO: YOUTUBE, PRIVATNA ARHIVA / RAS SRBIJA

Naime, Poreska uprava pri Ministarstvu finansija, paralelno sa policijom i tužilaštvom, provjerava svu imovinu Save Kneževića za koju se pretpostavlja da je stekao posljednjih pet godina radeći na crno i izbjegavajući da plaća porez.

Sumnja se da je Knežević nelegalno kupio stan i garažu od 270.000 evra u ekskluzivnom naselju u Beogradu, kao i skupocjeni automobil “mercedes” CLA klase koji košta oko 30.000 evra. Na listi za poresku provjeru naći će se i vrijedna medicinska oprema kojom je sakatio žrtve.

Sumnja se da je ovaj prevarant, kako piše Informer, zaradio milione operišući pacijente “na crno”. Prema svjedočenju oštećenih pacijenata iz inostranstva, oni su mu preko “Vestern juniona” prebacivali novac za intervencije.

Pročitajte još

U Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu potvrđuju da će se provjeravati i imovina Kneževića, nakon čega će biti pokrenut poseban postupak.

– Tužilaštvo će nakon svih prikupljenih dokaza naložiti i posebnu provjeru imovine osumnjičenih stečenu bavljenjem ovim nelegalnim poslom, a sve u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenih eventualno stiču elementi i krivičnog djela pranja novca, nakon čega će tužilaštvo sve prikupljene dokaze kao poseban predmet dostaviti na ocjenu i dalje postupanje nadležnom tužilaštvu – rekli su oni.

Podsjetimo, kako su komšije Save i njegove majke Danijele iz Batajnice rekle, oni se nisu izdvajali po nekom bogatstvu, ali su nedavno u dvorištu porodične kuće u Batajnici počeli da grade bazen.

– Imali su zemlju, ali ona je to rasprodavala. Ni njihova kuća nije nešto posebno, prizemna, ali kažu ljudi posljednjih godina su je unutra baš sredili, čak su i bazen počeli da rade iza kuće – objasnio je jedan od komšija.

Prihvati notifikacije