Hronika

POLICIJA SPRIJEČILA TRAGEDIJU Otkriveno zašto je muškarac u Brčkom šetao trgom noseći pušku (VIDEO)

Četrdesetsedmogodišnji G.S. muškarac je koji je sinoć kroz Brčko šetao sa automatskom puškom. Policija je objavila detalje cjelokupnog događaja, kao i razloge ovakvog čina.

POLICIJA SPRIJEČILA TRAGEDIJU Otkriveno zašto je muškarac u Brčkom šetao trgom noseći pušku (VIDEO)
FOTO: OTISAK.BA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Kako je navedeno iz Policije Brčko distrikta, njihovi službenici su sinoć oko 20 sati zaprimili više prijava da se u ulici Bosne Srebrene ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada nalazi nepoznata muška osoba koja je sa puškom u ruci ušla u ugostiteljski objekat i tražila određenu osobu. Nakon što je nije pronašao udaljio se u pravcu gradskog parka.

Otisak ekskluzivno objavljuje snimak naoružanog muškarca koji se s automatskom puškom šetao po centru Brčkog. Policija Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine je u veoma kratkom roku pronašla lice i lišila ga slobode.

Posted by Otisak.ba on Thursday, August 4, 2022

– O navedenom događaju su odmah upoznati svi policijski službenici na terenu, izvršene potrebne provjere i prikupljene informacije o izvršiocu, koji je u veoma kratkom roku pronađen i lišen slobode, a radi se o G.S. rođenom 1975. godine u Brčkom gdje je i nastanjen – naveli su iz brčanske policije.

Pročitajte još

Na mjestu događaja izvršen je uviđaj te su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta preduzete druge radnje dokazivanja tokom kojih je pronađena automatska puška i pripadajuća municija, kao i utvrđen vjerovatni motiv postupanja izvršioca.

Preduzetim istražnim radnjama utvrđeno je da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, prenosi Kliks.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije