Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

POLICIJA U BERANAMA BEZ MILOSTI Prekršajne prijave zbog isticanja zastave Srbije

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Policija u Beranama podnijela je prekršajne prijave protiv devet osoba iz tog grada zbog isticanja zastave druge države (Srbije), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

– Osobe B.D, P.Đ, M.P, R.C, Ž.T, D.R. iz Berana i N.M. i D.R. iz Andrijevice kretale su se u koloni vozila koja je bila organizovana prethodne sedmice u Beranama kao protest povodom usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, i tom prilikom na vozilima istakli zastave druge države – navodi se u saopštenju.

Iz policije su dodali da su te osobe narušile javni red i mir, te je protiv njih podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

U saopštenju se navodi da je beranska policija, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stanova i drugih prostorija koje koristi M.R. iz tog grada i da su pronađena dva startna pištolja, kao i devet komada municije kalibra devet milimetara.

– Protiv M.R. je podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, te mu je izdat i prekršajni nalog po Zakonu o oružju – dodaje se u saopštenju Uprave policije.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO