Banjaluka

POLICIJA U CENTRU ZA PREDŠKOLSKO Provjeravaju rad bivše direktorke

Banjalučka policija izuzela je danas određenu dokumentaciju iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje zbog sumnji na nezakonitosti u radu bivše direktorice Jelene Kurtinović.

POLICIJA U CENTRU ZA PREDŠKOLSKO Provjeravaju rad bivše direktorke
FOTO GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
Jelena Kurtinović

Kako je potvrđeno za Srpskainfo, policija traži Odluku o povećanju plata iz 2016. godine, Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta i Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja.

Pročitajte još

Policija se za dešavanja u Centru zainteresovala zbog sumnji da je bivša direktorica Jelena Kurtinović nezakonito povećala platu sebi i saradnicima.

– Policijski službenici PU Banjaluka preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku i Krivičnog zakonika RS u JU Centar za predškolsko vaspitanje- saopšteno je zvanično.

Za bruto plate zaposlenih u Centru za predškolsko vaspitanje iz budžeta grada Banjaluke se izdvaja 6,2 miliona KM plus još 1,3 miliona KM za bruto naknade troškova i ostalih ličnih primanja zaposlenih po osnovu rada. Prema informacijama koje je nedavno objavio Transparensi Internešnl, plata Jelene Kurtinović iznosila je 2.691 KM.

Kurtinovićevoj, koja je u Centar došla kao kadar Socijalističke partije, mandat je istekao ovog juna, a u direktorskoj fotelji nedavno ju je zamijenila Andrea Dorić ispred Socijalističke partije Srpske.