Svijet

POLICIJA UPALA U PREPUNE KAFIĆE Trebao da bude na kućnom liječenju zbog korne, a on se PROVODIO

Policijski službenici u Zagrebu u saradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove sproveli su raciju u ugostiteljskim objektima na području Maksimira, na Donjim Sveticama u Zagrebu, objavila je policija.

POLICIJA UPALA U PREPUNE KAFIĆE Trebao da bude na kućnom liječenju zbog korne, a on se PROVODIO
FOTO: BLIC TV/SCREENSHOT

Policijski upad u dva kafića dolazi nakon što su sinoć najavili strože kontrole.

Tokom sprovođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimisano i provjereno ukupno 239 osoba, objavili su.

Opisali detalje akcije, koje prenosi portal Index, a onda su raciju izveli u dva kafića. U jednom od dva objekta pronašli su zaraženog muškarca.

– Na drugoj lokaciji, u noćnom baru, policija je legitimisila ukupno 178 osoba. Od strane Državnog inspektorata utvrđeno je prekoračenje radnog vremena u skladu s odredbom 9a Zakona o ugostiteljskoj delatnosti te je i taj objekt zatvoren za dalji rad usmenim rješenjem na 30 dana odnosno do okončanja mjera. Protiv tri osobe podneseni su prekršajni nalozi. Prema muškarcu starosti 28 godina upotrebljena su sredstva prisile, a nakon prekršajne obrade uručen mu je prekršajni nalog zbog odbijanja davanja ličnog dokumenta na zahtev policijskog službenika – stoji dalje u tekstu.

Pronašli su i jednog zaraženog muškarca.

– 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, uprskos određenoj mjeri “Kovid – liječenje u kući”, a zbog čega će protiv njega biti će sprovedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti – navodi se u saopšenju

Kako ističu, protiv odgovornih biće sprovedene sve mjere zbog prenošenja zarazne bolesti.