Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Policijska uprava Bijeljina: Smanjen broj krivičnih djela, ostvareni bolji rezultati

Regioni
Autor:

Foto: D. Stojnić-Avaz/RAS Srbija

Na području Policijske uprave Bijeljina ukupan broj krivičnih djela za šest mjeseci ove godine smanjen je za devet odsto u odnosu na isti period lani.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić rekao je na konferenciji za novinare da je u posmatranom periodu smanjen i broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira za oko 17 odsto.

– Ostvareni su bolji rezultati u borbi protiv svih vidova opšteg kriminaliteta u odnosu na isti period 2018. godine, te je u isto vrijeme povećan i koeficijent ukupne rasvijetljenosti, koji iznosi oko 70 odsto – dodao je Ćosić.

On je apelovao na građane da zaštite svoju imovinu i prilikom odlaska na odmor, te napomenuo da je u proteklom periodu evidetiran veći broj krađa motornih vozila koja su bila otključana, sa ključevima u bravi.

Ćosić je naveo da je u posmatranom periodu ukradeno 18 vozila manje vrijednosti, od kojih najviše “golfova”, a pronađeno je njih 17. Utvrđeno je da su veći broj ovih krivičnih djela počinila lica čiji su inicijali A.K. i A.A, koji su povratnici u vršenju krivičnih djela.

On je apelovao i na poljoprivrednike i šumske radnike da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima na otvorenom, s obzirom na izuzetno visoke temperature ovih dana koje pogoduju širenju vatre, koja može ugroziti ljudski život i imovinu.

Načelnik Sektora policije Stjepan Terzić naveo je da je smanjen za 17 odsto broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira, koji je iznosio 203 za razliku od 245 takvih slučajeva u istom periodu prošle godine.

Prema njegovim riječima, najzastupljeniji su tuča i fizički napadi – 94 slučaja, svađa i nepristojno i drsko ponašanje 52 slučaja, vrijeđanje drugog lica 40 slučajeva, te ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija 30 slučajeva.

– Ugrožavanje bezbjednosti prijetnjom napada na život i tjelo zabilježen je u 22 slučaja – dodao je Terzić.

Načelnik Odjeljenja krim-policije Policijske uprave Bijeljina Srđan Gajić rekao je da su u oblasti zloupotrebe droga otkrivena 32 krivična djela, a podneseno 20 izvještaja protiv 25 osoba.

– Otkrivenost tih djela u odnosu na isti šestomjesčni period prošle godine je veći za 6,7 odsto, a broj prijavljenih veći je za 3,8 odsto – naveo je Gajić i dodao da je, pored toga, evidentirano 67 prekršaja iz ove oblasti.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO