Hronika

Policijske kontrole u Banjaluci: Za 6 dana ALKOTESTIRALI 11.823 vozača

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da je u periodu od 5. do 11. maja ove godine alkotestirano 11.823 učesnika u saobraćaju.

policijska kontrola
FOTO: PU BANJALUKA

Zbog utvrđene nedozvoljene količine alkohola u organizmu sankcionisano je 275 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja.

– Od ukupnog broja sankcionisanih vozača, 162 vozača su sankcionisana zbog utvrđene količine alkohola u organizmu do 0,8 promila alkohola, 78 vozača zbog utvrđene količine alkohola do 1,5 promila, a 32 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog utvrđene količine alkohola u organizmu preko 1,5 promila alkohola– saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaju da je jedan vozač odbio da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

Pročitajte još

– Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva mlada vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva. Evidentirano je 117 ostalih prekršaja- saopštili su iz policije.

Policijska uprava Banjaluka ujedno je apelovala na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonskeodredbe, a posebno na vozače da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, jer je vožnja pod uticajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu