Društvo

POLITIČARI U ŠKOLAMA ZA VRIJEME EPIDEMIJE Šta ministar Šeranić kaže na takvo ponašanje

Posljednjih dana zatprani smo slikama političara i zvaničnika koji đacima dijele udžbenike i školski pribor ne poštujući mjere zaštite.

POLITIČARI U ŠKOLAMA ZA VRIJEME EPIDEMIJE Šta ministar Šeranić kaže na takvo ponašanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova školska godina protiče u specifičnim uslovima, sa posebnim mjerama zaštite zbog korona virusa, pa su tako skraćeni časovi, razredi podijeljeni po pola kako bi se smanjio broj učenika na nastavi, u klupama sjedi po jedno dijete, a đacima se brani i svaki kontakt s vršnjacima. Ni roditelji ne smiju ući u škole kako bi se i na taj način spriječilo eventualno širenje zaraze.

Istovremeno se, međutim, dešava da zvaničnici i političari borave u pojedinim školama u Srpskoj, približavaju se učenicima, dijeleći im maske za lice i knjige.

Pročitajte još

– Moj stav je da se u bilo kojem javnom objektu trebaju poštovati epidemiološke mjere. Stvar je odgovornosti pojedinca ako te mjere ne poštuje – rekao je danas ministar zdravlja RS Alen Šeranić, komentarišući ovu pojavu.

Na našu konstataciju da se nijedna institucija do sada nije oglasila i osudila takvo ponašanje, Šeranić odgovara:

– Ja nisam taj koji sudi, ja sam onaj koji propisuje i predlaže mjere. Zna se ko sprovodi, a ko gleda na koji način će se kontrolisati same mjere.