Politika

"POLITIČKA I EKONOMSKA JEDNAKOST" Čubrilović čestitao ženama 8. mart i poželio mnogo uspjeha

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je svim ženama 8. mart, Međunarodni dan žena, sa željom da im i ovaj dan donese sreću, porodični i profesionalni uspjeh.

"POLITIČKA I EKONOMSKA JEDNAKOST" Čubrilović čestitao ženama 8. mart i poželio mnogo uspjeha
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Osmi mart obilježavamo u znak sjećanja na borbu za ostvarenje prava žena i njihove jednakosti sa muškarcima, u političkom, ekonomskom i ukupnom javnom životu. Ne samo na ovaj dan, već svaki dana treba da odajemo priznanje i poštovanje svim ženama zbog njihove uloge u društvu istakao je Čubrilović.

On je naglasio da su žene u potpunosti izjednačene sa muškarcima, a u određenim oblastima znatno uspješnije. Žena je stub svake porodice, pouzdan prijatelj i kolega, majka, supruga i sestra – poručio je Čubrilović.

On je istakao da Narodna skupština Republike Srpske, donošenjem pozitivnih zakonskih propisa, daje značajan dopinos na unapređenju ekonomskog, političkog i društvenog položaja žene, i uklanjanja svih oblika diskriminacije, poštujući najviše principe rodne ravnopravnosti, usklađene sa najboljim evropskim praksama. Ohrabruje nas činjenica da sve više žena u našem društvu obavlja odgovorne poslove na najvišim funkcijama vlasti u Republici Srpskoj. Ponosni smo činjenicom da je predsjednik Republike Srpske – žena, da su u Predsjedništvu Narodne skupštine dvije žene, da je potpredsjednik Vlade Republike Srpske – žena, da je predsjednica Vrhovnog suda Republike Srpske – žena, a, takođe, žene su i na drugim brojnim veoma važnim pozicijama – istakao je predsjednik Čubrilović.

On je izrazio zahvalnost svim ženama koje su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji Republike Srpske, razvoju obrazovanja i kulture i našeg društva, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.